Επιστολές Τελευταία Νέα

Λες και ΔΕΝ πέρασαν 8 χρόνια και 3 μήνες

astynomia1

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διαβάζω σήμερα, Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 :  « Τη Δευτέρα (23/03/2015) αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Φιλοσοφία του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» θα είναι η προστασία μέσα από σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα ενώ οι αστυνομικοί που θα στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν».

Διαβάζω και χαίρομαι. Και μετά, γυρνάω στον κατάλογο των 106 Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων που είχα υποβάλει στα 3,5 χρόνια που ήμουν στη Βουλή και διαβάζω : 26/12/2006. Δημήτρης Κωνσταντάρας, βουλευτής Α΄. Αθηνών. ΕΡΩΤΗΣΗ 90 Πεζές περιπολίες – Αστυνόμευση της Αθήνας . .

«Διαβεβαιώσεις που μου έχουν τρεις φορές επισήμως  δοθεί περί επέκτασης των πεζών περιπολιών στις γειτονιές της Αθήνας μέσω  «επανακαθορισμού του πλαισίου λειτουργίας για τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς» και περί « εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα μέχρι και σε επίπεδο Αστυνομικού Τμήματος» δεν έχουν υλοποιηθεί σύμφωνα με Αθηναίους πολίτες που ληστεύθηκαν και δηλώνουν απερίφραστα ότι αστυνομικό « έχουν μήνες να δουν στην περιοχή τους».

Το ρωτούσα σε άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, πριν από  8 χρόνια και τρεις μήνες. Και έπαιρνα την απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο ότι  «στην περιοχή της Αττικής αναπτύσσονται και οι ακόλουθες δράσεις: Πεζές και εποχούμενες περιπολίες ασφαλείας, εποχούμενες περιπολίες από τη Δίωξη Λαθρομετανάστευσης, συνεργεία γενικών αστυνομικών ελέγχων, διάθεση Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας , ανάπτυξη του θεσμού του ‘’Αστυνομικού της Γειτονιάς’’….

8 χρόνια και τρεις μήνες μετά την άσκηση του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μου – και το συνεπακόλουθο του να χαρακτηριστώ μέχρι και … «διαφωνών» – ενημερώνομαι ως απλός πολίτης πλέον ότι  ο καλός μας  Υπουργός κ. Πανούσης δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε».

Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα :  Ή ότι 1. Ο σημερινός υπουργός «ξεκινάει» τη λειτουργία ενός θεσμού που αναπτύσσεται εδώ και 8 χρόνια και 3 μήνες η ότι 2. Ουδέποτε σ αυτά τα χρόνια εφαρμόστηκε η διαβεβαίωση που μου παρασχέθηκε αρμοδίως και επισήμως ΜΕΣΑ στη Βουλή.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Σχετικά Άρθρα