slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ! Συγκέντρωση Πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.

Με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωράει την επίθεση, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν δηλαδή να ισχύουν οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67.

Οι όποιες υποτυπώδεις «αυξήσεις» ανακοινώνονται, αφορούν μόνο όσους καταφέρουν να συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Ένα άπιαστο όριο για τους περισσότερους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία βολοδέρνουν ανάμεσα στην ανασφάλιστη εργασία, την ημιαπασχόληση και την ανεργία.

Παράλληλα, με την ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ (του ταμείου για επικουρικές και εφάπαξ) στον ΕΦΚΑ, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.

Επιπλέον αυξάνονται οι εισφορές για τους φτωχομεσαίους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα, ενώ μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προωθείται η αντίληψη της ανταποδοτικότητας. Δηλαδή όποιος πληρώσει και όσο πληρώσει τόση σύνταξη θα πάρει. Έτσι προωθείται και η στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία παρουσιάζεται σαν ευκαιρία ή σαν «αναγκαία» λύση για το λαό. Το ιδιωτικό κεφάλαιο περιμένει την επόμενη ρύθμιση που θα φέρει κοντύτερα την είσοδό του στο χώρο της ασφάλισης.

Ξεκάθαρος στόχος λοιπόν είναι να σταματήσει ο λαός να θεωρεί υποχρέωση του κράτους την εξασφάλιση αξιοπρεπούς περίθαλψης και σύνταξης για όλους, ανεξάρτητα από εισφορές και χρόνια εργασίας. Είναι η μετατροπή της ασφάλισης, της σύνταξης και της περίθαλψης, από καθολικό δικαίωμα του εργαζόμενου λαού σε ατομική υπόθεση του καθενός.

Η ασφάλιση είναι κατάκτηση και δικαίωμα όλου του λαού. Το δικαίωμα αυτό δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε, πρέπει να το υπερασπιστούμε. Κι αυτό απαιτεί τη μαζική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος κόντρα στη συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία παίζει το ρόλο του ανοιχτού απεργοσπάστη και σαμποταριστή των αγώνων.

Μόνο η αντίσταση του λαού μπορεί να βάλει φρένο σ’ αυτή την επίθεση και να ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές στην αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Σχετικά Άρθρα