Γενική

Λάσπη


Καλημέρα φίλε Ξανθιώτη. Τι να πούμε και σήμερα αφού κάθε μέρα γράφονται και ακούονται διάφορα σχόλια για την ακρίβεια που επικρατεί, μέσα σε αυτή την κρίση, ιδίως όσον αφορά στα είδη διατροφής.
Αυτό φυσικά είναι δουλειά της Πολιτείας να το προσέξει, να βρει, όπου υπάρχουν, λόγοι αισχροκέρδειας και να τους πατάξει αμείλικτα προασπίζοντας τους πολίτες από την δόλια εκμετάλλευση.
Κάποιες προσπάθειες που έγιναν από καταναλωτικές οργανώσεις φαίνεται πως δεν τελεσφόρησαν, επειδή οι …«ειδικοί εκμεταλλευτές» βρήκαν τα ανάλογα …κουμπιά!
Εκείνος όμως που οι πολίτες οι ίδιοι θα πρέπει να προσέξουν είναι η ποιότητα και η ασφάλεια των πωλουμένων προϊόντων, που τους αφορά επίσης καίρια.
Τι εννοώ: Κατά καιρούς παρατηρούμε διάφορες καμπάνιες για μεγάλη φτήνια σε προϊόντα που συνήθως πωλούνται ακριβά!
Όπως και παλαιότερα κάποιοι προμηθεύονταν στη ζούλα πάμφθηνα κρέατα από την Αγγλία όπου είχε απαγορευθεί η πώλησή τους λόγω της νόσου των «τρελών αγελάδων», όπως προ καιρού πωλήθηκαν κρέατα αναμειγμένα με …αλογίσια και γαϊδουρίσια από τη Ρουμανία, τα οποία δυστυχώς προέρχονταν από άρρωστα ζώα.
Έτσι και τώρα μπορεί να γίνονται προσπάθειες να πωληθούν φτηνά προϊόντα πολύ χαμηλής ποιότητας και προπαντός ασφαλείας, όπως π.χ. κοτόπουλα από όμορες χώρες ή ψαρικά από τις Ιαπωνικές θάλασσες τίγκα στην ραδιενέργεια. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή των καταναλωτών στην ποιότητα και προπαντός στην προέλευση των φτηνών προϊόντων.
ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΤΕ τα Χριστούγεννα από τα πολυκαταστήματα. ΕΠΙΛΕΞΤΕ την τοπική αγορά, την αγορά της Ξάνθης, τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας… Είναι προς το συμφέρων όλων μας.

Σχετικά Άρθρα