Γενική

Λάσπη


Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Στην Ξάνθη ενεργοί πολίτες με διαφορετικές ιδεολογίες και διάθεση προσφοράς να δημιουργήσουν το πρώτο δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας.
Αν υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που πάει να ξεκινήσει, θα λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας προκαλεί η οικονομική κρίση.
Είναι ορατό ότι, ενώ υπάρχει αφθονία υλικών, εξοπλισμού και δεξιοτήτων, οι συναλλαγές είναι περιορισμένες επειδή δεν κυκλοφορεί αρκετό χρήμα.
Με την αυτοοργάνωση και με διαφανείς, ισότιμες διαδικασίες έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναστρέψουμε την κατάσταση στην οποία μας περιέπλεξε το ΠαΣΟΚ.
Το δίκτυο που είναι στα σκαριά μπορεί να καλύψει μέρος των αναγκών του άνεργου, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και του ελεύθερου επαγγελματία οι οποίες δεν καλύπτονται με άλλο τρόπο.
Η ανταλλακτική οικονομία λειτούργησε και λειτουργεί και σήμερα σε πολλές κοινωνίες όπου πλήττεται η οικονομία τους.
Είναι απλή η σκέψη δίνεις- παίρνεις.
Τα μέλη με αναρτήσεις  στο διαδίκτυο θα προσφέρουν υπηρεσίες, προϊόντα και αντικείμενα που μπορούν να ανταλλαχτούν και για τα οποία θα αμειφθούν με μονάδες ΤΕΜ. Αυτές θα πιστώνονται στο λογαριασμό τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα- πάντα μέσα από το Δίκτυο- να αναζητήσουν υπηρεσίες ή προϊόντα που θα διαθέτουν τα άλλα μέλη.
Αν καθένας προσφέρει εκείνο που ξέρει, εκείνο που έχει, εκείνο που μπορεί… θα πάρει υπηρεσίες, προϊόντα ή αντικείμενα που τα έχει ανάγκη.
Οι σχέσεις μεταξύ όλων των μελών είναι ισότιμες αφού κανένας δεν θα είναι ούτε ο ευεργέτης ούτε φιλάνθρωπος.

Σχετικά Άρθρα