Γενική

Λάσπη

Είναι κανείς Ξανθιώτης που να αμφισβητεί ότι έχουμε κακή οργάνωση στη δημόσια διοίκηση; Είναι κανείς που να αμφισβητεί ότι πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων; Αυτό νομίζω ότι δεν το αμφισβητεί κανένας.
Ο τρόπος που την οργάνωσαν μόνο σε οργάνωση δεν παραπέμπει. Ανοργανωσιά παντού και σπατάλη. Το ότι ήταν εντελώς ανίκανοι και αδιάφοροι κάθε φορά που διαχειρίζονταν την εξουσία αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε όσοι πέρασαν από τα κυβερνητικά μονοπάτια!!!
Η φούσκα όμως που δημιουργήθηκε στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ήταν σχεδιασμένη από εγκεφάλους που σήμερα αρμέγουν τις αγελάδες τις οποίες οι ίδιοι εξέθρεψαν.
Και όλοι αυτοί είναι μεγάλοι μαέστροι! Από αλλού ξεκίνησε η κρίση και αλλού τη μετέδωσαν. Με καράβι τη μετέφεραν ή με αεροπλάνο, δεν ξέρω. Πάντως, την πήραν απ την Αμερική και την σκόρπισαν στην Ευρώπη.
Είναι δυνατό να ασχοληθούν οι ισχυροί της οικονομίας με μικρολεπτομέρειες; Τι σημασία έχει γι αυτούς αν οι χώρες της Ευρώπης μετρούν τουλάχιστον 20.000.000 ανέργους; Στην Ισπανία ξεπέρασαν τα 2.000.000 οι οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, ενώ στην Ελλάδα άγγιξαν τις 400.000!
Όσο για τα δικά μας νέα παιδιά, τα Ξανθιωτάκια που δεν βρίσκουν δουλειά, το ποσοστό καλπάζει προς τα πάνω. Ας τελειώσει και το καλοκαίρι που βρίσκουν κάποιες προσωρινές διεξόδους και μετά επιστρέφουν στα μεγάλα αδιέξοδα.
Δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται και όσοι δεν το κατάλαβαν ή αφελείς είναι ή συνεχίζουν να μαζεύουν από κάπου «μαύρα» χρήματα…

Σχετικά Άρθρα