Γενική

Λάσπη…(η)

Δύσκολα θα φτάσουμε στις οι γιορτές. Δυο μήνες τώρα και ενώ ήδη έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, οι καταναλωτές έχουν φορτωθεί με φόρους από τη μια και άλλες υποχρεώσεις, χωρίς κανείς τους να υπολογίζει πώς θα βρεθούν τόσα χρήματα που το κράτος ζητά.
Άρχισαν και από χθες να φτάνουν τα τέλη κυκλοφορίας στους Ξανθιώτες, που φέτος θα είναι και πάλι αυξημένα!!! Οι ασφάλειες των αυτοκινήτων λήγουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εξευρεθεί ένα ακόμη ποσό και αυτό αυξημένο κατά πολύ από πέρυσι.
Ήδη καταβάλλεται το χαράτσι των ακινήτων και οι ουρές είναι μέχρι έξω στην ΔΕΗ Ξάνθης, ενώ η τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς πρέπει να πληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Παράλληλα έχουν έρθει οι λογαριασμοί ύδρευσης και τηλεφωνίας, τρέχουν οι υποχρεώσεις των οικογενειών για θέρμανση- το πετρέλαιο έχει φτάσει τα 97 λεπτά το λίτρο- για παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, διατροφή κ.λ.π..
Πού θα βρεθούν τόσα χρήματα; Και να ήταν μόνο αυτό; Εκατοντάδες συμπολίτες μας έμειναν αυτές τις μέρες χωρίς δουλειά. Έκλεισε τη Διάνα, η Ροδόπη έδιωξε κόσμο με οικιοθελή, το Καζίνο το ίδιο φτάνοντας μάλιστα στο εκπληκτικό νούμερο των 40 απολυμένων και δεν έχει σταματημό η κατρακύλα του νομού.
Τη ίδια ώρα και χάνεται και κάθε ελπίδα ανάπτυξης μιας και ο συμπολίτης μας Υπουργός δεν λέει να ασχοληθεί με το θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ που έχει εγκεκριμένα περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά παραμένει κλειστή για τι δεν έχει οριστεί ακόμη διοικητικό συμβούλιο.
Νομίζω ότι ο Σωκράτης θα μπορούσε αυτό το θέμα να το σπρώξει…

Σχετικά Άρθρα