Γενική

Λάσπη…(η)


Οι αρμόδιοι αρέσκονται σε επικοινωνιακό τρυκ με την επίκληση δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκρύπτοντας την αλήθεια για τα μηδαμινά έσοδα του Δημοσίου. Πριν μερικά χρόνια επικρατούσε στα πολιτικά επιτεύγματα ότι με τη διάνοιξη κάθετων οδικών δικτύων με την γειτονική Βουλγαρία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η Θράκη με πρώτο επίτευγμα το λιμάνι του Πόρτο- Λάγος, διότι θα αποτελούσε τον κομβικό άξονα του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου όχι μόνο από την γείτονα χώρα, αλλά και από άλλες όμορες βαλκανικές περιοχές. Γνωστό επίσης είναι ότι από τους πολυθρύλητους οδικούς άξονες έχει κατακλυστεί η Θράκη από καραβάνια λιμοκτονούντων, οι οποίοι επιδίδονται στην επαιτεία, για να επιβιώσουν.
Την πραγματικότητα αυτή δεν μπορούμε να την ανατρέψουμε και μοιρολατρικά την υπομένουμε, με μόνιμη ανησυχία μας την ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ “ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ” ΔΑΝΕ1ΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΤΙΜΗΣ ΤΡΟΙΚΑ. Για να καλύψουμε τα μισθοδοτικά μας δικαιώματα, και ουδέν έτερον ενδιαφέρον.
Το λιμάνι του Πόρτο-Λάγος, οι θερμές πηγές Ποταμιάς και όλα τα περιβαλλοντικά αγαθά αποτελούν ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ο οποίος τα κακοδιαχειρίζεται ή τα καταστρέφει.
Σήμερα, το Πόρτο-Λάγος υφίσταται καίριο πλήγμα στο οικολογικό του περιβάλλον, διότι επιβαρύνεται με πλήθος σκουπιδιών στον ηπειρωτικό και θαλάσσιο χώρο του, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το φυσικό περιβάλλον. Εγκατάλειψη παρουσιάζεται και στο χώρο της εκκλησίας, η οποία διακρίνεται για τη δομική αρτιότητα του λατρευτικού της χώρου, αλλά ο περίγυρος της με τα σκουπίδια και τα σπασμένα κάγκελα της περίφραξης παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.
Τις προαναφερόμενες εικόνες τις έχει επισημάνει ο φακός της τοπικής μας εφημερίδας “ΧΑΝΤΗΙ NEWS” που με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της 17 Νοεμβρίου, καταγράφει την εκ βαθέων θλίψη, για την οικολογική καταστροφή του αξιόλογου για την περιοχή μας φυσικό λιμάνι του Πόρτο-Λάγος.
Μενέλαος Καρυωτάκης

Σχετικά Άρθρα