Γενική

Λάπση…(η)

Γιατί να μην γίνουμε Ινδία; Και εξηγώ. Ο Γκάντι έλεγε ότι ο μόνος, αποτελεσματικός τρόπος για να καταργηθεί ένας άδικος νόμος, είναι οι απλοί πολίτες της χώρας, δίχως βία, αλλά με αποφασιστικότητα, να αρνηθούν να τον εφαρμόσουν. Στην Ελλάδα το ποιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο φόρος που θα μας επιβληθεί αυτόν τον μήνα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Όλοι διαπιστώνουμε ότι το νέο μέτρο της έκτακτης αυτής εισφοράς στην κτισμένη ακίνητη περιουσία, είναι πέρα ως πέρα άδικο για όλον τον πληθυσμό της χώρας. Αν και άλλων πεποιθήσεων είναι ίσος αυτή από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ ότι το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να καταβληθεί από τους συμπολίτες.
Επανέρχομαι στον Γκάντι που έλεγε, «δεν μπορούν 100 χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες να επιβάλλουν τους νόμους τους, εάν 100 εκατομμύρια Ινδοί αρνηθούν να τους εφαρμόσουν». Ομοίως, καμία κυβέρνηση είτε ΠαΣΟΚ είτε οικουμενική (γιατί κάτι τέτοιο πάνε να μας πασάρουν τις τελευταίες ημέρες) δεν θα μπορέσει να κόψει το ρεύμα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, εάν αυτοί αρνηθούν να πληρώσουν.
Και μην γελιόμαστε, αυτή η άρνηση δεν θα φέρει την Ελλάδα κοντύτερα στη χρεοκοπία, όπως διαρκώς απειλούν ο Ξυνίδης και οι άλλοι υπουργοί αλλά και όσοι τους υπακούνε «τυφλά». Στη χρεοκοπία, όντως, είμαστε κοντά, αλλά ο τρόπος για να απομακρυνθούμε δεν είναι αυτός, των έκτακτων εισφορών, αλλά των έκτακτων διαρθρωτικών αλλαγών. Της έκτακτης Ανάπτυξης, της έκτακτης βοήθειας προς του μικρομεσαίους επαγγελματίες και όχι η αφαίμαξή τους…
Μία τέτοια, μαζική, και δίχως βία, αντίδραση σε αυτόν τον άδικο νόμο, όχι μόνο δεν θα μας φέρει κοντύτερα στη χρεοκοπία, αλλά θα αφυπνίσει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, και την κυβέρνηση, και την αντιπολίτευση και τους δανειστές μας. Θα τους κάνει να καταλάβουν την αδικία, και ίσως τους κινητοποιήσει κιόλας να αγωνιστούν και αυτοί για την εξάλειψή της.
Τι λέω τώρα έ; Τέτοια παχύδερμα που είναι όλοι τους… σιγά μην συγκινηθούν…

Σχετικά Άρθρα