Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ποτέ μια Κυβέρνηση δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην οικονομία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL 97.8» και στο δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ο προϋπολογισμός είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών διότι ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλη ζημιά στην οικονομία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εάν δεν είχαμε τις πολιτικές εξελίξεις του Ιανουαρίου, οι προβλέψεις για το 2015 ήταν ανάπτυξη 3%.

O πρωθυπουργός είπε ότι η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο. Αυτό είναι το συντομότερο ανέκδοτο του 2015.

Η ζημιά που έγινε στις τράπεζες έχει ονοματεπώνυμο. Η ανακεφαλαιοποίηση ήταν περιττή και είμαστε η μόνη χώρα που έχασε τόσα πολλά χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με βάση αυτά που ξέρουμε για το ασφαλιστικό η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει. Εάν δεν πάρει μπρος η μηχανή της ανάπτυξης και ο λόγος εργαζομένων ασφαλισμένων παραμείνει ο ίδιος τότε θα μιλάμε συνέχεια για περικοπές συντάξεων.

Τη μια ο πρωθυπουργός ζητά συναίνεση και την άλλη μιλάει για καραβάνια και σκυλιά που ουρλιάζουν κόβοντας κάθε γέφυρα συνεννόησης που ο ίδιος επιχείρησε να χτίσει. Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέατρο που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν καταψηφίζει τα πάντα. Θα υπερψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με συνθήκες που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν θα επαναληφθεί το φιάσκο της προηγούμενης φοράς επιλέγοντας μια σοβαρή εταιρία.

Η υποψηφιότητά μου έχει μια ολοένα και αυξανόμενη τάση αν και έχω μια επιφύλαξη ως προς τις δημοσκοπήσεις.

Θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους να πείσω τους πολίτες ότι αξίζει τον κόπο να έρθουν να ψηφίσουν και να κάνουν μια μικρή επένδυση για τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα