Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας θυμίζει ότι η θυσία για την πατρίδα είναι αυτό που διακρίνει τον Ελληνισμό»

2015_10_08_Yp_oik2 2015_10_08_Yp_oik

Τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους στους εθνικούς αγώνες εναντίον της Τουρκίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ολοκλήρωση της σημερινής του επίσκεψης στην Κύπρο.

Μετά την επίσκεψή του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Θα μου ήταν αδύνατο να επιστρέψω στην Αθήνα χωρίς να αποτίνω φόρο τιμής στους πεσόντες Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους κατά τους μεγάλους εθνικούς αγώνες στη Μεγαλόνησο εναντίον της Τουρκίας το 1964 και το 1974.

Αυτός είναι ένας τόπος ιερός και νοιώθω πραγματικά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είναι ένας τόπος που θυμίζει σ’ όλους μας ότι η αγάπη και η θυσία για την πατρίδα είναι αυτό που διακρίνει τον Ελληνισμό».

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την ανάγκη για μια Παιδεία ανταγωνιστική που θα τροφοδοτήσει την προγραμματισμένη ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης επισήμανε, o κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία που παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα