Κόμματα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκική κατοχή πρέπει να σταματήσει. Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα»

2015_10_08_Neofytou 2015_10_08_Neofytou2 2015_10_08_Proedros

Την ανάγκη εξεύρεσης μιας αμοιβαίας αποδεκτής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος επισήμανε, o υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης που είχαν οι δυο πολιτικοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το πρίσμα των δεδομένων που επικρατούν στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Νοιώθω χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι και πάλι στη Μεγαλόνησο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τη θερμή του υποδοχή.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, η Κύπρος αποτελεί πυλώνα σταθερότητας. Οι δεσμοί που μας ενώνουν παραμένουν ακλόνητοι.

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο για την πορεία των δικοινοτικών συνομιλιών που άρχισαν ξανά στις 15 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα βρίσκεται στο πλευρό του Κυπριακού λαού για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής και βιώσιμης, συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Η τουρκική κατοχή πρέπει να τερματιστεί. Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησαν για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιδείξει η Κυπριακή οικονομία τα τελευταία δυο χρόνια.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γεωργιάδη τη σημαντική πρόοδο της Κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για την ανάγκη υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν τις οικονομίες μας σε μια τροχιά ανάπτυξης.

Θέλω να τον συγχαρώ δημόσια για την επίπονη και συστηματική του προσπάθεια, μια προσπάθεια η οποία φέρνει καρπούς με μια οικονομία που επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ανεστάλη τους τελευταίους μήνες και η ελληνική οικονομία ξαναβρίσκεται σε τροχιά ύφεσης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η προσπάθεια επιστροφής της χώρας μας σε τροχιά ανάπτυξης στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην υλοποίηση δύσκολων, πλην όμως, απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, θα μπορέσουν να προσελκύσουν επενδύσεις και θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να στηρίζεται στην περαιτέρω αύξηση των φόρων αλλά στη στοχευμένη περικοπή δημοσίων δαπανών, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα το μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο υιοθέτησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία και διαπραγματεύτηκε το τρίτο Μνημόνιο, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην αύξηση των φόρων, πιέζοντας ακόμη παραπάνω έναν ιδιωτικό τομέα ο οποίος ήδη δοκιμάζεται.

Υπάρχει άλλη συνταγή. Είναι η συνταγή των μεταρρυθμίσεων, είναι η συνταγή που βάζει την πίστη της στις δυνάμεις τις ιδιωτικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Είναι η συνταγή που μπορεί να προσελκύσει και στην Ελλάδα σημαντικές επενδύσεις για να μπορεί να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης»

Σχετικά Άρθρα