slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κυκλοφορεί το λαχείο της «ΑΓΑΠΗΣ»

Ιούλιος 2019

          Αγαπητοί συμπολίτες, συμπαραστάτες, συνεργάτες και συνάνθρωποι, εδώ και σαράντα τέσσερα συναπτά έτη στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων, την προαγωγή της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος, την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάρων τους (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό καθώς και της δωρεάς μυελού των οστών μέσω επιχρίσματος σιέλου.

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή σας τονίζουμε ξανά και ξανά, ότι  βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από αυτά που προαναφέραμε συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς αφού από τον Μάιο του 2017 δίνονται πλέον και έξι χρηματικές υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές της Γ’ Τάξεως των Λυκείων μας, των οποίων ένας ή και οι δύο γονείς τους είναι εθελοντές αιμοδότες.

Ο σύλλογός μας  το έχουμε τονίσει πολλές φορές, ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος  αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν υπήρχαν και θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το Κράτος. Αντίθετα ο σύλλογός μας βασίζεται και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Το 2019 αποτελεί μια ακόμη ιδιαίτερη χρονιά για την «ΑΓΑΠΗ». Όπως γνωρίζετε μετακομίσαμε με ενοίκιο σε ακίνητο του Δήμου Ξάνθης, σε νέα και πιο λειτουργικά γραφεία στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα αλλά και περισσότερους συνανθρώπους μας αλλά και να στεγάσουμε τους δεκάδες ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που βοηθούν στο έργο μας. Εξακολουθούμε  να είμαστε για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά (2003-2018) ο πρώτος σύλλογος σε προσφορά αίματος με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη μας προσέφεραν και για το έτος 2018 πάνω από 5.000 φιάλες αίματος και βοηθήθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και πάσχοντα παιδάκια, ενώ συνολικά στα  44 έτη λειτουργίας μας έχουμε ξεπεράσει τις 141.000 φιάλες αίματος!

Όπως κάθε χρόνο κυκλοφορεί το λαχείο του συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ», με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και συνολικά οκτώ δώρα. Μίας (1) μοτοσικλέτας 125cc μάρκας Daytona DY 125 RS EFI CBS αξίας 1.475,00€ από την εταιρία ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. & Χ. Ι.Κ.Ε., ενός επαγγελματικού γραφείου αξίας 800,00€ από τη εταιρεία ΜΕΝΕΞΕΣ ΑΕ, ενός Laptop Dell I3 70204 INSPIRON 3567 αξίας 380,00€ από την εταιρεία ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., μίας προσφοράς που περιλαμβάνει πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε διώροφο διαμέρισμα στη Θάσο κατάλληλο για δύο (2) ενήλικες και μέχρι τρία (3) παιδιά, εντός του Ιουνίου 2020 ή Σεπτεμβρίου 2020 συνολικής αξίας 350,00€ από την εταιρία ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ «ΚΗΠΟΣ» -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.ΤΣΑΚΑΤΑΡΑ ΑΕ, ενός (1)  ποδηλάτου μάρκας Ballistic Coaster 1.0 αξίας 305,00€ από την εταιρία ΦΑΝΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ενός σετ τεσσάρων ελαστικών αυτοκινήτων MICHELIN αξίας 300,00€ από την εταιρία ΒΙΟΤΕΛ ΑΕ-Πέτρος Δασκαλόπουλος «εμπόριο ελαστικών βουλκανιζατέρ», μίας δωροεπιταγής αξίας 200,00€ από την εταιρία PRAKTIKER HELLAS AE στο 5οχιλ.Ξάνθης –Π. Λάγος και μίας δωροεπιταγής αξίας 200,00€ από την εταιρία Δ.ΓΡΑΒΟΥΝΙΩΤΗΣ-Ι.ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΟΥ ΟΕ «κατάστημα ΛΗΤΩ».

           Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης  του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 29 Οκτωβρίου του 2019 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ είναι εδώ για όγδοη συνεχή χρονιά. Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2019 συνολικά πέντε κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία, ανάλογα με τα λαχεία που έχουν αναλάβει να διαθέσουν ο κάθε φορέας και με τα κάτωθι ποσοστά : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ποσοστό 60%, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ποσοστό 5%, Σωματείο «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης ποσοστό 20%, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» ποσοστό 5%,Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» ποσοστό 10%.

Οι φορείς που συμμετέχουν και φέτος προσδοκούν από τα έσοδα του λαχείου για να υποστηρίξουν αλλά και να ενισχύσουν τις δράσεις τους στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία μας.

Το έργο της  Φιλανθρωπικής Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» λόγω της έντονης οικονομικής αλλά και επισιτιστικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, γίνεται αλλά και απαιτείται να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ. Βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς συμπολίτες μας, πληρωμή λογαριασμών και επανασυνδέσεις σε ΔΕΚΟ, υποτροφίες σε άριστους και οικονομικά ασθενείς μαθητές, αρωγή και συμπαράσταση όπου απαιτείται και επιβάλλεται λόγω ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι «γυναίκες» με το έργο τους στηρίζουν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας (τουλάχιστον 75 οικογένειες για το 2018) ενώ ξεκίνησαν να δίνουν και υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές, μέλη της οικογένειας των εθελοντών αιμοδοτών.

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων Α.με.Α και των Γονέων και Κηδεμόνων αυτών. Η προώθηση και η προαγωγή της συλλογικής δράσης και της συναδελφικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και η συνεργασία με συγγενείς φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αλλά και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η διαμόρφωση συνθηκών αλληλοαποδοχής των Α.με.Α. με το κοινωνικό σύνολο και το Δικαίωμα στη Ζωή είναι κάποιοι από τους στόχους και τις επιδιώξεις του.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών του Νομού μας προσφέρει και αυτός ένα τεράστιο έργο και μια μεγάλη υλική, ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση στους δεκάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτοί και οι οικογένειές τους από τις διάφορες μορφές καρκίνων και λευχαιμιών.

Το Γηροκομείο της πόλης μας χρειάζεται τα τελευταία έτη και αυτή την οικονομική ανάσα που προσφέρουμε μέσω του λαχείου μας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα γνωστά χρόνια οικονομικά του προβλήματα και τις σημαντικές μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων προκειμένου οι γέροντες που φιλοξενούνται να έχουν ακόμα πιο αξιοπρεπή διαβίωση. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε τα τελευταία έτη να συντελείται μια μεγάλη και εντυπωσιακή αναβάθμιση τόσο στους κτιριακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όσο και στην παρεχόμενη αξιοπρεπή φροντίδα και διαβίωση προς τους παππούδες και γιαγιάδες μας, κάτι  που αξίζει να την υποστηρίξουμε όλοι μας με τον ελάχιστο οβολό και σεβασμό μας για την όλη προσπάθεια της διοίκησής του. Οι Ξανθιώτες πρέπει να νιώθουν περήφανοι για το γηροκομείο «της καρδιάς μας».

Σας παρακαλούμε για μια ακόμη χρονιά λοιπόν να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ, να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη, προκειμένου να διατεθούν και πάλι με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων όπου τελικοί ωφελούμενοι είναι οι διάφοροι συμπολίτες μας.

Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων επταμελή  οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται  από τους  εξής :

Πρόεδρος       : Παπαχρόνης Ιωάννης, Πρόεδρος των Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» και του Ιδρύματος Γηροκομείο Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Αντιπρόεδρος : Νασσόπουλος Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Γηροκομείο Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Γραμματέας : Παπαευστρατίου Γεώργιος, Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».

Μέλος : Γεωργαντζόγλου Βασιλική,  Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης ««ΠαραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί».

Μέλος : Χατζησάββα Ειρήνη , Ταμίας του Δ.Σ. Σωματείου «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης.

Μέλος : Κοτσάκη Δήμητρα , Πρόεδρος του Δ.Σ. Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Μέλος : Αποστολίδου Βασιλική, μέλος της Φιλανθρωπικής Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης»

          Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Φωτούλα Καναβούρη, Αρ. Πράξης 1.579/02-07-2019 (Βενιζέλου 102, Ξάνθη).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουν ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές από το σύλλογο της «ΑΓΑΠΗΣ» προκειμένου να σας ζητήσουν τη βοήθεια και την συνεισφορά σας όπως κάθε χρόνο.

Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης θα διατίθενται λαχεία καθ’όλη τη διάρκεια των Εορτών Παλιάς Πόλεως Ξάνθης Επίσης μπορείτε αν το επιθυμείτε να καταθέσετε ή να μεταφέρετε μέσω e-banking το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς  όσον αφορά το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στο λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861, αναφέροντας την επωνυμία σας και σημειώνοντας το ΑΦΜ σας και το κινητό σας τηλέφωνο, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς.

“Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει.”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΓΑΠΗΣ»

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                      Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Σχετικά Άρθρα