Κόμματα Τελευταία Νέα

Κρίσιμες στιγμές για τον ελληνικό τουρισμό. Οι ακυρώσεις και το πάγωμα των κρατήσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

«Έμφραγμα» στην τουριστική αγορά έχει δημιουργήσει η εξελισσόμενη χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα μας. Οι δραματικές επιπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι εμφανέστατες στον τουριστικό τομέα. Οι ακυρώσεις και το πάγωμα των κρατήσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ήδη τουλάχιστον 32 αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού σταμάτησαν να δέχονται κρατήσεις εισιτηρίων από Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 15 εταιρείες εξετάζουν αν θα προβούν σε ανάλογη κίνηση. Η παράταση της τραπεζικής αργίας έχει στερέψει την αγορά από ρευστότητα.

Εάν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές και την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην τροφοδοσία των τουριστικών επιχειρήσεων. Χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού λειτουργώντας μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς αβεβαιότητας. Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όπως επανέλθει η σταθερότητα και ασφάλεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα μας στο εξωτερικό. Το ΠΟΤΑΜΙ στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ζητά την άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας στην τουριστική αγορά.

Χριστίνα Ταχιάου

Βουλευτής Ποτάμι

 

(*)Η Χριστίνα Ταχιάου είναι υπεύθυνη τομέα τουρισμού στο Ποτάμι

Σχετικά Άρθρα