Γενική

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι

Το σπάνιο πουλί της Μεσογείου!

1 κοτόπουλο 1,5 κιλού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη γέμιση:
250 γρ. σπανάκι φρέσκο
125 γρ. τυρί ελληνικό μανούρι ή ιταλική ρικότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 αβγό
ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά ανάμικτα μυρωδικά (θυμάρι, φασκόμηλο, μαϊντανό)

Διαδικασία
Αυτό το κοτοπουλάκι δεν το γεμίζουμε από μέσα, αλλά από έξω! Πώς; Έτσι! Αφαιρούμε το λαιμό της κότας και τις άκρες από τις φτερούγες και καθαρίζουμε τα εντόσθια. Πιέζουμε το κοτόπουλο από πάνω και από το λαιμό για να ζαρώσει η πέτσα και να μπορέσουμε να την ξεκολλήσουμε πιο εύκολα και σιγά-σιγά από τη σάρκα (χωρίς να την αφαιρέσουμε). Ανάμεσα από την πέτσα και τη σάρκα θα στουμπώσουμε τη γέμιση που φτιάχνεται ως εξής:
Ζεματίζουμε το σπανάκι σε λίγο βραστό νερό, το στραγγίζουμε καλά, το κόβουμε και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον μαϊντανό, το αβγό ολόκληρο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, το μανούρι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα.
Απλώνουμε τη γέμιση ανάμεσα στην πέτσα και τη σάρκα του κοτόπουλου. Φροντίζουμε να γεμίσουμε και τα ποδαράκια και τις φτερούγες. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα, το αλοίφουμε με λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
Θέλει μια ώρα στους 180 βαθμούς και γίνεται λουκούμι!
Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα