sliderΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Κοπή βασιλόπιτας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ξάνθης και απονομή τιμής στους επιτρόπους του ναού (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 , πρώτη ημέρα της ελεύσεως του νέου σωτηρίου έτους 2020, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου , πραγματοποιήθηκε από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Βούλκο η ευλόγηση της Βασιλόπιτας των Ενοριτών, επιτρόπων , των συνδρομητών , των κοπιώντων και των ψαλλόντων στον Ιερό Ναό.

Με την Ανάγνωση της Πρωτοχρονιάτικης Εγκυκλίου , ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Αντώνιος, μετέφερε τις Εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ Παντελεήμονος στο Εκκλησίασμα για ευλογημένη και ειρηνική Χρονιά .

Στη συνέχεια μνημονεύσε τα απερχόμενα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Νικόλαο Φελεκίδη, Ευάγγελο Σάτσιο, Γεώργιο Μαρσίδη και Στέργιο Τσανόπουλο καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου του Φιλοπτώχου Ταμείου Ειρήνη Χατζηπατέρα , Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Αικατερίνη Ράπτη, Χρυσούλα Δοιτσίδου στα οποία απένειμε ΕΥΕΡΓΕΤΗΡΙΟ ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά Τους στο Ενοριακό Έργο Της Εκκλησίας.

Εξήρε δε και την Προσφορά και Διακονία στο Δεξιό και Αριστερό Αναλόγιο των Ιεροψαλτών κ. Γεωργίου Χατζόπουλου του Χρήστου Πρωτοψάλτου Αποφοίτου Θεολογίας ΑΠΘ και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Και του κ Νικολάου Ποτόλια του Κοσμά Αποφοίτου Πληροφορικής ΑΠΘ προσφέροντας ως αντίδωρο της Διακονίας Τους Στον Ναό ευεργετήριο Γράμμα.

Το νόμισμα της Βασιλόπιτας έτυχε η κυρία Χρυσούλα Τσακιρίδου στην οποία δόθηκε ευλογία, μία εικόνα Του Χριστού Παντοκράτορος. Τέλος ο πατέρας Αντώνιος ευχήθηκε σε όλους Ευλογημένη , ειρηνική και καρποφόρα η καινούργια χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα