slider Κόμματα Τελευταία Νέα

ΚΚΕ Ξάνθης: Δικαίωση των μνημονίων και ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού η ομιλία του Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ

Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ θα μπορούσε να είχε τίτλο “τα μνημόνια τώρα δικαιώνονται” και υπότιτλο “νέο ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού”.

Όλα τα υπόλοιπα, που περιέχονται στις βαρύγδουπες εξαγγελίες, αποδείχτηκαν “άνθρακες”. Ο λαός μπορεί να δει ότι πίσω από τις δήθεν ελαφρύνσεις, βρίσκονται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος, που θεμελίωσαν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, άλλωστε κι έδωσε διαβεβαιώσεις στους εταίρους του, σε ΕΕ και ΔΝΤ, ότι “θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα”.

Πρόκειται για ψίχουλα -κι αυτά σε βάθος τετραετίας- τα οποία θα εξανεμιστούν και με το παραπάνω από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και από τα άλλα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

Η όποια αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και εφόσον το επιτρέψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, θα γίνεται με κυβερνητική απόφαση, όπως προβλέπει ο αντεργατικός νόμος των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θα συνοδεύεται με μείωση της φορολογίας και νέα προνόμια για τους ομίλους. Απόδειξη ότι η μερίδα του λέοντος από τις ελαφρύνσεις αφορά το κεφάλαιο και όχι τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.

Το “όραμα” του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το κεφάλαιο  κι αυτό το “όραμα” το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι διαιώνιση της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και μεγαλύτερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερινακοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Ένας τρόπος υπάρχει για να “αισθανθεί” ο λαός ότι τέλειωσαν τα μνημόνια κι αυτός είναι η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, των φόρων που δεν γίνονται δικαιότεροι, η ανάκτηση των απωλειών του κι αυτό μπορεί μόνο ο ίδιος να το επιβάλει με τον αγώνα του.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα