Ροδόπη Τελευταία Νέα

Κατηγορία της Λαϊκής Συσπειρωσης για αντιπεριφερειάχη του Παυλίδη που έκανε επαφή με τον “Χρυσό”

perifereiako_symvoulio1

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου Αντωνιάδη Κωνσταντίνο

κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού Ζηνοβία Ζάχαρη

Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων: κ.κ.  Φ. Καραλίδη, Κ. Μορφίδη, Τ. Κουϊκ,  Β. Τραϊφόρο, Κ. Γεροστεργίου.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, την επίσκεψη της κ. Αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας- Θράκης, αρμόδιας για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, κ. Ζηνοβίας Ζάχαρη, στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, συνοδευόμενης μάλιστα από τον διευθυντή της «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης, για να δικαιολογήσει το πολιτικό ολίσθημα, εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «….Η επίσκεψη έγινε χωρίς τη χρήση του θεσμικού μου ρόλου αλλά ως εκπροσώπου πολιτιστικού φορέα της πόλης μου. Η επίσκεψη αυτή ήταν σε πολιτιστικό πλαίσιο με συλλόγους της περιοχής που συνεργαζόμαστε εδώ και πέντε χρόνια και έχουμε αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις…»

Η εταιρία «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τρόπους (διαφημίσεις στα ΜΜΕ, χορηγίες σε αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, διοργάνωση εκδρομών, προσλήψεις προσωπικού κ.α.), ώστε να δημιουργήσει θετικό κλίμα για να αναπτύξει της εξορυκτικές της δραστηριότητες και στην περιοχή μας. Για το σκοπό της αυτό έχει μέχρι σήμερα με το μέρος της, όλες τις κυβερνήσεις. Το ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη καθολική αντίδραση-αντίσταση του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής.

Για την κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι θεμιτό να επισκέπτεται τα χρυσωρυχεία  στη Χαλκιδική και μάλιστα συνοδευόμενη από τον διευθυντή της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.», δήθεν ως εκπρόσωπος πολιτιστικού φορέα της πόλης της; Αλήθεια, ποιόν πολιτιστικό φορέα εκπροσωπούσε; Ποια είναι η θέση του φορέα που εκπροσωπούσε, για την εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή μας;

Οι επαφές και οι συζητήσεις που είχε η κ. Αντιπεριφερειάρχης με στελέχη των εταιριών, συνάδουν με τις θέσεις και τις απόψεις που έχει εκφράσει επανειλημμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ ενάντια στη εξόρυξη του χρυσού, αλλά και η παράταξη στην οποία ανήκει;

Άραγε οι εκπρόσωποι των εταιρών, κατά τις συναντήσεις που είχαν με την κ. Ζ. Ζάχαρη, παρέβλεψαν την ιδιότητα της, ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, ή είδαν στο πρόσωπό της το φορέα που θα ανοίξει δρόμους να υπηρετήθούν τα εξορυκτικά τους σχέδια στη περιοχή;

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης:

Αν είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη επίσκεψη- συναντήσεις της κ. Αντιπεριφερειάρχη με τα στελέχη των εταιριών «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». και «Ελληνικός Χρυσός».

Αν η κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει το δικαίωμα να αποποιείται, όταν της βολεύει, την ιδιότητα ως Περιφερειακή Σύμβουλος καθώς και τη θέσης της ως Αντιπεριφερειάρχης.

Αν μετά το πολιτικό της ολίσθημα θα παραμείνει ως Αντιπεριφειάρχης, υπεύθυνη για τα ζητήματα περιβάλλοντος και χωροταξίας.

Αν έχει υπάρξει αλλαγή της θέσης σας, ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα