Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Καταστροφές και κλοπές καταγράφουμε στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Δασοχώρι της Ξάνθης

fonh ths amerikhs (1) fonh ths amerikhs (2)

Ανεπίτρεπτο μια τέτοια περιουσία να καταστρέφεται και να μένει αναξιοποίητη από το κράτος. Καταγράφουμε Coasi Coax. Γραμμή που μοιάζει σαν ομοαξονική (coax). Ένας κεντρικός αγωγός χάλκινος περιβαλλόμενος από 8 άλλους λεπτότερους αγωγούς από μίγμα αλουμινίου μετέφεραν σε απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων την ενέργεια από τον πομπό των μεσαίων κυμάτων έως την σύνθετη κεραία τεσσάρων ιστών με πολλαπλή κατεύθυνση (4 βασικές κατευθυνόμενες 15, 105, 195 kai 285 μοίρες και μια περιμετρική. Έχει κλαπεί μεγάλο τμήμα του μεσαίου αγωγού.

fonh ths amerikhs

Σε άλλο σημείο

Κάποτε ήταν Γραμμές Μεταφοράς Ενέργειας από τους πομπούς στις κεραίες. Τώρα οι κλέφτες τις κατάντησαν απλές γραμμές. Φαίνονται στις φωτογραφίες πως έχουν καταστρέψει τις γραμμές αφαιρώντας τμήματα προσαρμογής της κεραίας σε διαφορετικές συχνότητες.

 fonh ths amerikhs (4) fonh ths amerikhs (3) fonh ths amerikhs (5)

VOA Greece Kavala Relay StationTuning House. Στο κέντρο του τετραγώνου που σχημάτιζαν οι βάσεις των τεσσάρων πύργων του πομπού Μεσαίων κυμάτων ένα κτιριάκι 35 περίπου τετρ. μέτρων καλυμμένο εσωτερικά με φύλλα χαλκού σχημάτιζε έναν κλωβό Faraday και στέγαζε τα κυκλώματα προσαρμογής της κεραίας σε κάθε κατεύθυνση. Δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την εσωτερική συρμάτινη πόρτα και έκοψαν το σύρμα για να μπουν. Αφαίρεσαν από το πάτωμα και τα πλαϊνά τα φύλλα χαλκού έσπασαν τους μαχαιρωτούς…

Σχετικά Άρθρα