Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Μακροποτάμου» στην περιοχή Φιλλύρας Δήμου Αρριανών

Την σύμβαση έργου που αφορά την «Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Μακροποτάμου» στην περιοχή Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία, έργο το οποίο θα κατασκευαστεί από εθνικούς πόρους.

Το ανωτέρω έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 531 της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.340.000€,  ενώ η συνολική δαπάνη για την εκτέλεσή του,  μετά την προσφερθείσα στο διαγωνισμό έκπτωση,  ανέρχεται σε 594.350,95€, και θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με το έργο αυτό θα απαλλαγούν οι πολίτες της περιοχής από την απαράδεκτη υποχρέωση αναγκαστικής διέλευσης μέσα από τον χείμαρρο του Μακροποτάμου,  λόγω μη ύπαρξης μέχρι τώρα τεχνικών έργων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή ή σε άλλες κατευθύνσεις.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης είπε: «φροντίζουμε έμπρακτα για την ασφάλεια των πολιτών μας. Δεν μπορεί και δεν κάνουμε αποδεκτή την αναγκαστική διέλευση των πολιτών μας μέσα από χειμάρρους και από ιρλανδικές διαβάσεις ειδικά όταν αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η απόφασή μας αυτή για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας αποδεικνύεται και από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης».

Σχετικά Άρθρα