slider Τελευταία Νέα

Καταργούν την βλασφημία θρησκειών και περιύβριση νεκρών – Αναβρασμός στην Εκκλησία | Βήμα Ορθοδοξίας.gr

ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Αν και η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο και ουσιαστικά ο κόσμος της έχει γυρίσει την πλάτη, εξακολουθεί να κινείται απέναντι από την πλατιά μάζα της κοινωνίας, θέλοντας να ικανοποιήσει κυρίως το (δήθεν) προοδευτικό ακροατήριο. Τι λένε Ιεράρχες στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Έτσι, λίγες ημέρες μετά την συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που τόσο έχει επικριθεί. Κι αυτό γιατί σημεία του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική και τα πιστεύω των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το νέου Π.Κ., καταργούνται άρθρα τα οποία συνδέονται άμεσα με τη θρησκεία, την πίστη, την οικογένεια, τους νεκρούς, κ.α.  Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Εκκλησία πάντως φαίνεται να μην εισακούγεται σε τίποτα στο Μαξίμου!

Η συζήτηση στη Βουλή θα αρχίζει αύριο, και θα έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής. Και οι δύο Κώδικεςθα ψηφιστούν με τη διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή θα ψηφιστούν ως ένα άρθρο σε μια συνεδρίαση της Βουλής.

Την έντονη ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα εξέφρασαν μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και του Οικουμενικού Θρόνου.  Οι δηλώσεις τους κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιστορική γκάφα, ασέβεια στα Ιερά και Όσια της Πατρίδας μας και κυρίως της Εκκλησίας. ΄΄ Ολο αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ , τονίζει Ιεράρχης της Βόρειας Ελλάδας και καλεί την Ιεραρχία να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

 

https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/katargoun-tin-vlasfimia-thriskeion-kai-periyvrisi-nekron-anavrasmos-stin-ekklisia/

Σχετικά Άρθρα