ΜειονότηταΤελευταία Νέα

Καταδίκη του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Τουρκία από την επιτροπή ειρήνης Ξάνθης

Δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας έπνιξαν στο αίμα πορεία ειρήνης το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015. Οι εκρήξεις έγιναν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία ειρήνης ενάντια στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στις Κουρδικές περιοχές. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο χώρο που είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του κουρδικού κόμματος HDP και μέλη εργατικών σωματείων.

Το σκηνικό στον τόπο της έκρηξης με τα σκορπισμένα πανώ, λάβαρα και αυτοσχέδια πλακάτ μαρτυρά ότι οι συγκεντρωμένοι μόνο για την υπόθεση της ειρήνης είχαν αποφασίσει να υψώσουν φωνή. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για την τέλεση ενός εγκλήματος.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε εχθές ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο κατά την εκδοχή της κυβέρνησης 95 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό περισσότερων από εκατό άλλων -πολλών σε κρίσιμη κατάσταση- ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για 128 νεκρούς.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων. Απέναντι στους σχεδιασμούς των Κυβερνήσεων των μονοπωλίων, κόντρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μετατρέπουν την περιοχή μας σε ζώνη πολέμου και κοιτίδα προσφύγων ο λαός της Τουρκίας προχώρησε σε μια μεγάλη κινητοποίηση υπέρ της Ειρήνης. Αυτή η κινητοποίηση χτυπήθηκε από βομβιστές θέλοντας να τρομοκρατήσουν το λαϊκό, φιλειρηνικό κίνημα.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών.

Απάντηση στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία είναι ο αγώνας των Λαών.

Ξάνθη, 11-10-2015

Σχετικά Άρθρα