slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Καταγγέλλουν δύο νέες απολύσεις από την e-value (Διώχνει τους παλιούς που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και παίρνει νέους)

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Συναδέλφισσες/οι

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλλει την απόλυση δύο εργαζόμενων το προηγούμενο διάστημα από την εργοδοσία της Evalue. Οι συναδέλφισσες ήταν 8ώρες αορίστου χρόνου και αυτό επιβεβαιώνει την πάγια τακτική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με διάφορους τρόπους να προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παλιούς εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, παλιές συμβάσεις, με στόχο να προσλαμβάνει καινούριους με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις των μηνιαίων συμβάσεων με 6ωρα των 300 και των 360 ευρώ.

 Το πρόσχημα είναι πάντα ότι δεν πιάνονται οι στόχοι… Πάνω σε αυτό το πρόσχημα πατάει και αυξάνει την εντατικοποίηση, την αφόρητη πίεση μέσα στο χώρο δουλειάς.

Αυτό που πρέπει να μας είναι καθαρό είναι ότι τα επιχειρηματικά πλάνα των εργοδοτών, η συνεχής αύξηση της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητάς τους είναι ασυμβίβαστα με τη δική μας ευημερία! Αντίθετα, προϋποθέτουν πάντα χτύπημα των δικαιωμάτων μας με απολύσεις, εργολαβίες, ελαστικά ωράρια, μειώσεις μισθών. Έτσι εξασφαλίζουν τα κέρδη τους, την «ανάπτυξή» τους!

Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε όλα αυτά!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οργάνωση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν στην E-value, ανεξάρτητα από το αν είναι 8ωροι ή 6ώροι, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, από εργολαβική ή όχι. Η οργάνωση στο ταξικό σωματείο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων που δίνει τη μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όχι στο φόβο και στη μοιρολατρία! Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Στην εργοδοσία που κάνει καψόνια για να πιάνονται οι στόχοι της, που δε διστάζει να στείλει στις ουρές της ανεργίας κόσμο για να εξασφαλίζει τα τεράστια κέρδη της!

Κάνουμε πράξη τον μεγαλύτερο φόβο τους!

Η απάντησή μας στις απολύσεις των συναδέλφων μας πρέπει να είναι η οργάνωση!

STOP στις απολύσεις!

5ήμερο & 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους

Κανείς κάτω από 751

Πάλη για υπογραφή κλαδικής σύμβασης

Έλα τώρα σε επαφή με το σωματείο μας – Γίνε μέλος του

Σχετικά Άρθρα