Επιστολές Τελευταία Νέα

Κατά των συμπτύξεων των τμημάτων στο 1 ο και 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης και το το ΠΑΜΕ

Αφού έπεσε η αυλαία του αγιασμού στα σχολεία, αφού περίσσεψαν τα συχαρίκια και τα άριστα του πρωθυπουργού προς το Υπουργείο Παιδείας, έμεινε εδώ η σκληρή πραγματικότητα, τα κενά και οι ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, οι μαθητές και οι πολύπαθοι γονείς, αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και την κυβερνητική κοροϊδία που προσπαθεί να παρουσιάσει αυτή την πραγματικότητα ως «επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε αυτά τα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα του δημοσιονομικού κόφτη εντάσσονται και οι συμπτύξεις των τμημάτων στο 1ο και το 7ο γυμνάσιο, βάση του εγγράφου του ΥΠΠΕΘ «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 4186/2013». Οι μαθητές και οι οικογένειές τους θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών και της «εξοικονόμησης» για εξασφαλιστούν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτά γίνονται τη στιγμή που μπήκε Νοέμβρης και οι βασικές ειδικότητες για να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία είναι απέξω. Γιατί δεν νοείται ειδική παρέμβαση χωρίς την στήριξη ψυχολόγου, εργοθεραπευτή, κοινωνικού λειτουργού κ.τ.λ. Όποια παιδιά είναι από τα τυχερά και έχουν υψηλή λειτουργικότητα πήγαν στα σχολεία, αλλά δεν έχουν ολοκληρωμένη επιστημονική στήριξη. Τα υπόλοιπα είναι ακόμα σπίτι τους. Παρά τις επικοινωνιακές κορώνες, για ιδρύσεις δομών ειδικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες τμήματα ένταξης σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά. Εκατοντάδες παιδιά στην γενική εκπαίδευση που έχουν ζητήσει Παράλληλη Στήριξη είναι ουσιαστικά αβοήθητα καθώς δεν έχουν προσληφθεί παρά ελάχιστοι αναπληρωτές σε σχέση με τις ανάγκες. Στις περιπτώσεις που υπάρχει εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, έχει στην ευθύνη του 2-3-4 ακόμα και 5 παιδιά (!!!) στο ίδιο ή και σε αντίστοιχα σχολεία!!! Πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις όπου οι Διευθύνσεις Π.Ε. αρνούνται το σπάσιμο τμημάτων που έχουν διαπιστωμένες περιπτώσεις μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές από κοινού να αγωνιστούμε ενάντια στην εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη στην εκπαίδευση.

Άμεση ακύρωση της απόφασης συμπτύξεων των τμημάτων σε 1ο και 7ο Γυμνάσιο.

Επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα