slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κατά εκατοντάδες περνούν οι λαθρομετανάστες στην Θράκη | διαβάστε τις συλλήψεις των τελευταίων ημερών

Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (25-4-2018) το μεσημέρι, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος Κορνοφωλιάς), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό τον 27χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Προβατώνα, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έντεκα (11) ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 27χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή στους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας σε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (25-4-2018) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 32, 30, 26 και 23 ετών, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας, συνολικά σε τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 30 και 23 ετών,  διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αργότερα το ίδιο πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερις (4) πλαστικές βάρκες και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

 

 

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (4-5-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρία (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο, να κινείται στην Εγνατία Οδό και στον ανατολικό κόμβο Καβάλας επιχείρησαν να το ελέγξουν, πραγματοποιώντας σήμα στάσης στο όχημα. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο  24χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς  (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Συνελήφθη 62χρονος υπήκοος Τουρκίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη, χθες (3-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 62χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

 

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Συρίας κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 

Συνελήφθησαν χθες (1-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με Ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, σε παρέβρια αγροτική περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο 16χρονος οδηγός του, δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκε μία βάρκα με δέκα περίπου άτομα, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την ελληνική όχθη, πλην όμως, μόλις οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τούρκικο έδαφος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης και παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, καθόσον αυτοί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Σχετικά Άρθρα