Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Καρναβάλι Ξάνθης 2017: Μην χάσετε σήμερα την μουσική παράσταση «Βιολιά Τραγουδούνε». Όλο το πρόγραμμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 20:00 Μουσική παράσταση «Βιολιά Τραγουδούνε»

Η χορωδία ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου συνεχίζει τη δημιουργική της παρουσία με τη διεύθυνση του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού, εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις του ΑΡΙΩΝΑ («Ένας Αρίων… Εκτός Ορίων» το 2015 και «Σαν όνειρο μαγευτικό» το 2016) ξέρουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «Χορωδία» δεν χωράει αυτό που γίνεται στον ΑΡΙΩΝΑ, γι’ αυτό και ο ΑΡΙΩΝ προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Ο ΑΡΙΩΝ μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής χρησιμοποιώντας την πολλές φορές και κάπως… ανορθόδοξα.

Στο φετινή παράσταση «Βιολιά Τραγουδούνε» συμμετέχουν:

Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος: Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Βαγγέλης Δημητριάδης, Κυριάκος Φελέκης, Κώστας Πασβάντης και Μάκης Αβραμίδης.

Η μικρή παιδική χορωδία, που ακούσαμε για πρώτη φορά πέρυσι, με την Δήμητρα Ψεμματάκη, Ελπίδα Ψεμματάκη, Κατερίνα  Μακρίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δέσποινα Φελέκη,  Ελένη Βαλσαμίδη,  Έλενα Σαμουργκανίδου,  Μαρία Κωτσάλη και Ευδοκία Τσακίρη.

Οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Σφυρής (πιάνο), Μάκης Αβραμίδης (κιθάρα), Βαγγέλης Παπαδόπουλος (μαντολίνο), Γεράσιμος Σταθόπουλος (κλαρινέτο), Χρήστος Παπαδόπουλος (βιολί), Δημήτρης Σφυρής (ακορντεόν) και Βάϊος Χαρακοπίδης (κοντραμπάσο).

Η Καίτη Μπεμπεκίδου, η Ανθή Σφυρή, η Στέλλα Φωτοπούλου και η Έφη Φλώρου στο τραγούδι και τα φωνητικά.

Ο Μπαρίς Οβαλή και ο Βασίλης Ζιντσένκο στα φωνητικά κρουστά (beatbox).

%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%89%ce%bd-foto-all

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 10:00 Αποκριές στο Μουσείο

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συμμετέχει στο πλαίσιο των εορτών με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στόχος η προσέγγιση της παράδοσης και της ιστορίας μας, με διαφορετική ματιά μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα. Η αντιμετώπιση της ίδιας ιδέας, με τόσο διαφορετικούς τρόπους και μέσα, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Α π ο κ ρ η έ ς – «ς»  – «Απουκριές» Γλεντούσαν τα παληά τα χρόνια και ντυνότανε καρναβάλια όλες τις μέρες της Απόκρηας. Τόπος, για τέτοιες συγκεντρώσεις ήταν η τωρινή οδός Ορφέως, που τότε λεγότανε «στου Μόνου το καφενείο».

Κατίνας Βέικου Σεραμέτη – Μικρές  ιστορίες της Ξάνθης – Λαογραφικά στοιχεία Ξάνθης – εκδ. ΦΕΞ 2010.

Στο πλαίσιο των απόκρεων η ΦΕΞ οργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές θεατρικές παραστάσεις και πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους, εργαστήρια κατασκευής μάσκας, παραμύθια παραστάσεις καραγκιόζη κ.λ.π.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή  9:30 – 14:30

Γενική είσοδο 2€

Τηλ .25410/25421 – 6937120986  [email protected]     http//www.fex.org.gr

Οργάνωση: ΦΕΞ / Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

12-2-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf

21:30 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ – (Πλάτωνος 27)

tango stories / σε είδα να περνάς περήφανη, με βήμα tango…

την υποστήριξή τους. Το ρεπερτόριό της πλούσιο, αν και κατά βάση στηρίζεται στα παραδοσιακά τραγούδια, επεκτείνεται στους βυζαντινούς ύμνους και σε άλλα είδη μουσικής. Μαέστρος και δάσκαλος των μουσικών έργων της ο κ. Γεώργιος Κοτσιπετσίδης.

 

material2

moymtzakhs

pantazidis-560_250_banner

posidon2

sofias-geyseiss

thaggopoylos-new

tsiakirogloy

my-cosmima

paradosiako-telhs

auto-goup

makrh-ksenes-gloses
riverland560

biosleep
tech place κατασκευη ιστοσελιδων ηλεκτρονικων καταστηματων eshop

Σχετικά Άρθρα