Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι

Η αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι

 Στην Κομοτηνή σημεία συγκέντρωσης είναι το Café Bar Οχτώ και το Café Αλάβαστρον

 afisa_kobani

Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.

Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης. Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης o Παρατηρητής της Θράκης εντάσσεται στην προσπάθεια του ρ/σ Στο Κόκκινο, του ΚΕΘΕΑ, της Αλληλεγγύης για όλους, του Συντονιστικού κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι και των γύρω περιοχών.

Έτσι μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε  τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες) και φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς), καλώντας όλους εσάς να συμμετέχετε αφήνοντας οτιδήποτε από τα προαναφερθέντα στους ειδικούς γι’ αυτό το σκοπό σάκους στο Café Bar Οχτώ, στην οδό Βασιλέως Παύλου 8 και στο Café Αλάβαστρον, Δημοκρίτου και Μιλτιάδου γωνία.

Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργανώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Δήμους, δομές αλληλεγγύης και ξεκινάμε άμεσα τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών.

Λέμε ναι, στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους.

Σχετικά Άρθρα