slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καμία πρόοδος για το Νοσοκομείο της Ξάνθης (βίντεο)

Συζητήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γ. Δελής για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Από τη μεριά της κυβέρνησης απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Στην απάντησή του ανέφερε ότι στις προκηρύξεις των θέσεων σε λίγο καιρό (γενικά και αόριστα) προβλέπονται για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις επιπλέον ορθοπεδικοί για την Ορθοπεδική Κλινική και συνολικά δεκατέσσερις θέσεις σε ό,τι αφορά μόνιμο ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που το υπάρχον ιατρικό προσωπικό που κατέχει οργανικές θέσεις αποτελεί το 60% του οργανογράμματος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή είναι ότι η κατάστασή θα παραμείνει, στην καλύτερη περίπτωση, όπως είναι αυτή τη στιγμή, αν δεν χειροτερέψει, μετά τις αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις όχι μόνο του ιατρικού προσωπικού, αλλά γενικότερα και του νοσηλευτικού και του τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Γιατί δεν αρκεί ένας Υπουργός να λέει ότι έχει πλήρη συνείδηση των προβλημάτων της υγείας ή του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Πολλές φορές έχει ειπωθεί από υπουργικά και πρωθυπουργικά χείλη σε ανάλογες ερωτήσεις. Είναι η μόνιμη απάντηση. Ωστόσο ποτέ δεν απαντιέται: Πότε θα γίνουν αυτές οι προκηρύξεις; Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις συγκεκριμένα, και  όχι γενικά και αόριστα: «Θα κάνουμε προσλήψεις». Ταυτόχρονα, καμιά απάντηση δεν δόθηκε στην απαίτηση εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί και συνολικότερα οι συμβασιούχοι του νοσοκομείου. Άλλωστε, πρόσφατη ήταν η απόρριψη στην προηγούμενη Βουλή από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – Χρυσή Αυγή του αιτήματος δεκάδων σωματείων του δημοσίου που έφερε ως πρόταση στη Βουλή το ΚΚΕ  να προβλεφθεί στην συνταγματική αναθεώρηση η αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Το επόμενο διάστημα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που λειτουργεί με βάση τις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού που υπάρχει, τα προβλήματα και οι ελλείψεις συνολικά του συστήματος υγείας στην Ξάνθη, πρέπει να  απασχολήσουν πιο ουσιαστικά συνολικά τους εργαζόμενους, όλο τον ξανθιώτικο λαό. Μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Να δυναμώσουν τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα επιτρέπει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού, ανάμεσά τους και τη δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας σε όλους, μέσα από ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα.

Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα