Γενική

«Καλά που καθάρισε ο Δήμος τα φρεάτια και δεν πνιγήκαμε»


Ο απολογισμός των καταστροφών του Δήμου Αβδήρων, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
«Καλά που καθάρισε ο Δήμος τα φρεάτια και δεν πνιγήκαμε» μας είπαν κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Αβδήρων που μετράνε ακόμη τις πληγές τους από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο Δήμος Αβδήρων είχε καθαρίσει πρόσφατα όλες τις σχάρες στους οικισμούς και έτσι η κατάσταση με τις πλημμύρες μετριάσθηκε και αποφεύχθηκαν οι μεγάλες ζημιές. ¨πως μας είπαν οι κάτοικοι είναι ευγνώμονες μιας και οι σχάρες όμβριων είχαν να καθαριστούν χρόνια αλλά η νέα δημοτική αρχή έθεσε σε προτεραιότητα την επιτακτική αυτή ανάγκη και έτσι αποφεύχθηκαν χειρότερα.
Μάλιστα το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο όταν ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης θέλησε να κάνει έναν απολογισμό για την αντιμετώπιση αλλά και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πλυμμήρες στο Δήμο Αβδήρων.
Η συνεδρίαση άνοιξε με μια αποτίμηση της κατάστασης από το Δήμαρχο Βασίλκη Τσολακίδη, ο οποίος ανέφερε ότι ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος, αντίστοιχος του 1996 αλλά η περιοχή καλύτερα προετοιμασμένη και με λιγότερες συνέπειες. Επεσήμανε ότι το κυριότερο ήταν πως ο Δήμος Αβδήρων δεν θρήνησε θύματα παρότι σε δύο περιπτώσεις απειλήθηκε η ακεραιότητα κάποιων δημοτών.
Σύμφωνα με το Βασίλη Τσολακίδη, υπήρξε καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και τους εργαζόμενους του Δήμου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταπεξέλθει ο Δήμος στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Περίπου 40 κατοικίες του Δήμου πλημμύρισαν, καταστροφές υπήρξαν σε επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Δήμου Σελέρου, ανέφερε, και επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΑ είχε πολύ μεγάλες ζημιές, ιδιαίτερα στην περιοχή Σελέρου, τόσο γιατί υπέστησαν ζημιές τα δίκτυα αλλά και γιατί οι διακοπές στην παροχή ρεύματος έκαψαν σχεδόν όλες τις αντλίες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα