Οικονομία Τελευταία Νέα

Και τρίτος σταθμός διοδίων προστίθεται στο τμήμα Ξάνθης- Θεσσαλονίκη

Ο νέος Σταθμός Διοδίων της Ασπροβάλτας θα γίνει ο τρίτος- μετά από εκείνους, της Μουσθένης και της Ανάληψης- που θα λειτουργήσει στο τμήμα της Εγνατίας από την Ξάνθη μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Το «Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της κατασκευής του Σταθμού το έδωσε το Δ.Σ. της «Εγνατία Α.Ε.», κατά τη συνεδρίασή του στις 24 ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα α) τη δημοπράτηση του έργου και την έγκριση των συμβατικών τευχών ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με τίτλο: «Εγνατία Οδός: Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Ασπροβάλτας επί της Εγνατίας Οδού (11.2 – 11.3)», προϋπολογισμού 2.200.000 € με Φ.Π.Α., και β) τη συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου διάρκειας 6 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται ο σχεδιασμός για την κατασκευή σταθμού διοδίων στο ύψος της Μέστης, στο τμήμα Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης. Η σύμβαση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου υπογράφτηκε την Τρίτη, 21 Μαρτίου, και προβλέπει την ολοκλήρωση και λειτουργία του σταθμού σε 6 μήνες από σήμερα. Άρα και η διαδρομή Ξάνθη Αλεξανδρούπολη θα έχει δύο αντί για ένα σταθμό διοδίων που έχει τώρα. (Μας βλέπω όλους να χρησιμοποιούμε την παλιά εθνική…).

Σχετικά Άρθρα