Ατζέντα Τελευταία Νέα

Και νέες δράσεις από την ΛΑ Εφορία Αρχαιοτήτων στο μουσείο των Αβδήρων

 moyseio abdhron

Για τους επόμενους μήνες του 2014 η ΛΑ΄ Εφορεία, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερώσει, οργανώνει μια σειρά επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων με σκοπό την ψυχαγωγία στους χώρους του μουσείου και την γνωριμία του κοινού με αρχαιολογικά ευρήματα της ΠΕ Ξάνθης και γειτονικών περιοχών.

Συγκεκριμένα:

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου: Η αρχαιολόγος της Εφορείας Κυριακή Χατζηπροκοπίου θα μας ενημερώσει για τον Μακεδονικό Τάφο Σταυρούπολης-Κομνηνών και για τα ταφικά έθιμα της εποχής του. Ώρα: 11.00 π.μ. Χώρος: Μακεδονικός Τάφος.

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου: Μουσική εκδήλωση με τον απολαυστικό Χρήστο Κανέλη. Ώρα: 8 μμ. Χώρος: Μουσείο Αβδήρων.

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου: Παρουσίαση εκθεμάτων του μουσείου σε άτομα με προβλήματα όρασης. Ώρα: 10 π.μ. Χώρος: Μουσείο Αβδήρων.

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου: Ο ανασκαφέας της Σαμοθράκης Δημήτρης Μάτσας, θα μας παρουσιάσει το Ιερό των Μεγάλων Θεών, τα Καβείρια Μυστήρια και τη Νίκη. Ώρα: 8 μμ. Χώρος: Μουσείο Αβδήρων.

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου: Ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Διαμαντής Τριαντάφυλλος θα παρουσιάσει το ανάγλυφο του Μίθρα Ταυροκτόνου και τη μυστηριακή λατρεία του θεού αυτού. Ώρα: 8 μμ. Χώρος: Μουσείο Αβδήρων.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις αυτές, για τις οποίες θα υπάρξει και ιδιαίτερη ενημέρωση όταν θα πλησιάζει ο χρόνος πραγματοποίησής τoυς.

Σχετικά Άρθρα