slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Καιρός: Παίρνει φωτιά η Ξάνθη – Στο κόκκινο ο χάρτης με θερμοκρασίες καύσωνα κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου – Έρχεται και σκόνη!

Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας θα είναι η σημερινή με θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σπάει τα θερμόμετρα σήμερα. Η Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας και μετά από ένα τριήμερο με ζέστη η πόλεις θα πάρουν… φωτιά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σχεδόν σε όλη τη χώρα το θερμόμετρο θα είναι σταθερά πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου και σε πολλές περιοχές θα αγγίξει και τους 40 τις μεσημεριανές ώρες.

Τα περίεργα του καιρού πάντως συνεχίζονται καθώς ενώ σχεδόν όλη η χώρα θα βράζει, ενώ σε πολλές περιοχές οι άνεμοι θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κοκτέιλ σε κάποιες περιοχές, στα ορεινά, αναμένονται βροχές.

Το μόνο καλό για σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες είναι ότι ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η ζέστη θα είναι ανυπόφορη, τη νύχτα το θερμόμετρο θα πέφτει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου και έτσι θα οι κάτοικοι, ειδικά στα αστικά κέντρα, θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Σχετικά Άρθρα