Αθλητικά Τελευταία Νέα

Κέρκυρα- SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0

skoda kerkyra

Την 3η ισοπαλία της πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Η ξανθιώτικη ομάδα το Σάββατο το απόγευμα στην Κέρκυρα, είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κλέιτον στο 80’ αλλά περιορίστηκε στον ένα βαθμό σε ένα δυνατό παιχνίδι. Δεύτερη «λευκή» ισοπαλία για τις δύο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

19η Αγωνιστική

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Beljić Nikola, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Fernando Pereira Wallace

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Φλίσκας Κώστας

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Βασιλακάκης Θεόδωρος

9. Soltani Karim

10. Walter Fernández Balufo

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Alexandre Silva Cleyton

Beljić Nikola

Christian Obodo

Lucero Adrián

Γούτας Δημήτρης

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Κομεσίδης Δημήτρης

Περιγραφή αγώνα

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής η SKODA ΞΑΝΘΗ φιλοξενήθηκε από την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων. Η ξανθιώτικη ομάδα που ταξίδεψε χωρίς τον τιμωρημένο Μπαξεβανίδη στην αποστολή της (αλλά και τους Αναστασόπουλο, Γκαραβέλη, Γκομσί, Τριάδη, Κάλβο, Ράνο, Πασχαλάκη, Κολλαρά, Ορφανίδη Λ., Ορφανίδη Π.) ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από ένα σερί τεσσάρων αγώνων από τους οποίους κέρδος ήταν μόνο δύο βαθμοί. Η SKODA ΞΑΝΘΗ βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο με 26 βαθμούς ενώ οι γηπεδούχοι με τους 21 πόντους είχαν την 12η θέση στον πίνακα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τους Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπέρτο και τον Γουάλας στην άκρη της άμυνας, τους Καρυπίδη – Λισγάρα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Φλίσκα – Βασιλακάκη – Παπαστεριανό στον άξονα. Πλάγια στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σολτάνι και Βάλτερ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Παντελής Καπετάνος.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου που δεν μπορούσε να υπολογίζει στα πλάνα του τους τιμωρημένους Γκόμες – Καρντόζο αλλά και τους τραυματίες Ντιόγκο – Κρητικό, είχε στην βασική 11άδα τους Σέτκους, Βενέτη, Ζορμπά, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι, Σιόντη, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλο, Ζουμπουλάκη και Φάμπιο, στην δική του προσπάθεια για την επιτυχία μετά τις ήττες από τον Πανθρακικό και ΟΦΗ.
Με ενισχυμένο κέντρο η SKODA ΞΑΝΘΗ ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα από το ξεκίνημά του, με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να είναι αναγνωριστικά με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν. Το πλάνο της ξανθιώτικης ομάδας έδειξε να λειτουργεί καλύτερα μιας και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την εστία των γηπεδούχων. Πρώτα με την μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι στο 10’ και στη συνέχεια με την προβολή του Παπαστεριανού αλλά και με το σουτ του Καπετάνου που ακολούθησε. Τρεις τελικές προσπάθειες στα πρώτα 11 λεπτά του αγώνα για την ομάδα του Λουτσέσκου χωρίς όμως η ομάδα του να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ απέναντι σε μία Κέρκυρα που προσπάθησε να απειλήσει στο 20’ για πρώτη φορά από ένα πλάγιο φάουλ που απέκρουσε με γροθιές ο Κυριακίδης. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την πιο επικίνδυνή τους στιγμή με την προσπάθεια του Φάμπιο από δεξιά και το δυνατό άστοχο σουτ σε ένα διάστημα που φάνηκαν κάπως επιθετικά. Η κατοχή μπάλας ήταν μοιρασμένη για τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να έχουν 52% έναντι 48% της ξανθιώτικης ομάδας. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από τις διακοπές λόγω φάουλ και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ αλλά με αρκετή ένταση.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Κριστιάν Ομπόντο αντί του Κώστα Φλίσκα ενώ στο 57’ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κλέιτον Σίλβα αντί του Βάλτερ. Μετά τις άστοχες προσπάθειες των Καϊκούτ – Ανδρεόπουλου στο ξεκίνημα, η SKODA ΞΑΝΘΗ βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας προσπαθώντας με κατοχή μπάλας να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Στο 62’ ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του Ανδρεόπουλου στην καλύτερη στιγμή των δύο ομάδων στο β’ ημίχρονο. Λίγο αργότερα ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Κόντο να παίρνει τη θέση του Καϊκούτ ενώ ο Λουσέρο ήταν η 3η αλλαγή για την SKODA ΞΑΝΘΗ που πήρε τη θέση του Παπαστεριανού με τους δύο προπονητές να αλλάζουν και την τακτική τους. Στο 62’ ο Ανδρεόπουλος απείλησε αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-1 με την κεφαλιά του Καπετάνου. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του μετά την σέντρα του Σολτάνι καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σέτκους. Τέσσερα λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Καπετάνο να μην βρίσκει την μπάλα παρά την προσπάθειά του. Η τύχη δεν ήταν και πάλι με το μέρος της ξανθιώτικης ομάδας στο 80’ καθώς ο Κλέιτον με το σουτ του έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της Κέρκυρας!
Το 0-0 «σφράγισε» κι αυτή την αναμέτρηση της SKODA ΞΑΝΘΗ και της Κέρκυρας καθώς το ίδιο σκορ είχε επαναληφθεί και στο παιχνίδι του α’ γύρου. Αυτή ήταν η 3η εκτός έδρας φετινή ισοπαλία για την ομάδα του Λουτσέσκου που έχει 27 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες στιγμές

10’ Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ο Καπετάνος έσπασε την μπάλα στον Σολτάνι που μπήκε στην περιοχή αλλά το τελείωμά του δεν βρήκε στόχο, μπάλα κόντρρε και η ευκαιρία χάθηκε.
11’ Κόρνερ του Γουάλας, προβολή του Παπαστεριανού στην πάνω πλευρά των δικτύων.
16’ Ενέργεια που κατέληξε σε άστοχο σουτ από τον Καπετάνο.
30’ Ο Φάμπιο έκανε το δυνατό σουτ από κοντινή αλλά πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει άουτ.
32’ Ο Βασιλακάκης έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ.
46’ Η κεφαλιά του Καϊκούτ δεν βρήκε τον στόχο.
47’ Άουτ πέρασε και το σουτ του Ανδρεόπουλου.
62’ Πλασέ του Ανδρεόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
70’ Σέντρα του Σολτάνι, κεφαλιά του Καπετάνου λίγο άουτ από το αριστερό δοκάτι του Σέτκους.
74’ Νέα σέντρα του Σολτάνι από αριστερά ο Καπετάνος για λίγο δεν μπόρεσε να προλάβει να αλλάξει την πορεία της μπάλας.
80’ Σουτ του Κλέιτον στο δοκάρι!
85’ Σουτ βολίδα εν κινήσει του Σολτάνι άουτ.
86’ Σέντρα του Χαβίτο κεφαλιά του Μαρκόφσκι σταμάτησε στον Γουάλας και απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Διαιτητές

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γιώργος (ΕΠΣ Κορινθίας)
Α’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχαήλ (ΕΠΣ Κορινθίας)
Β’ Βοηθός: Πασχάλης Γιώργος (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Κίτρινες: 29’ Παπαστεριανός, 39’ Γουάλας, 42’ Μαρκόφσκι, 44’ Καϊκούτ, 51’ Ναγιάρ, 78’ Βασιλακάκης, 82’ Καρυπίδης
Κόκκινη: –

Συνθέσεις

Α.Ο.Κ.: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (79’ Χαβίτο), Ναγιάρ, Καϊκούτ (65’ Κόντος), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (89’ Γεωργακόπουλος).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Φλίσκας (46’ Ομπόντο), Βάλτερ (57’ Κλέιτον), Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Καπετάνος.

 

Σχετικά Άρθρα