Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

 Κάτω τα χέρια από τον καφέ του φοιτητή !

Δεν φτάνει η ζέστη, η αγωνία, και η έλλειψη χρημάτων. Οι φοιτητές τώρα έχουν μια καινούργια έγνοια: τον καφέ. Δεν είναι αστείο! Βάσει του πρόσφατου μνημονιακού νόμου, η τιμή του καφέ θα εκτοξευθεί από έναν επιπλέον άδικο φόρο στον καφέ.

Ο «ΕΝΦΙΑ των νέων, των φοιτητών και των ανέργων», όπως κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει στα κοινωνικά δίκτυα πλήττει την καθημερινότητα των νέων καθώς οι ειδικοί υπολογίζουν ότι  η τιμή του στιγμιαίου καφέ στην καφετέρια είναι γύρω στο 1,85 ευρώ. Με την επιβολή του φόρου η αύξηση για τον ιδιοκτήτη του καφέ αναμένεται να φτάσει στο 35% και άρα αυτή η αύξηση, ολόκληρη ή μέρος της, θα περάσει στον καταναλωτή.

Ουσιαστικά, αν ο μέσος νέος πίνει 3-4 φραπέ την ημέρα υποχρεούται να κόψει τα 2 για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Και άρα, να κόψει και την βασική του διασκέδαση, τον καφέ με τα φιλαράκια του, ή το αμόρε του στην καφετέρια.

Άμα κάποιοι είναι από επαρχία ή έστω πιο παραδοσιακοί, και πίνουν ελληνικό, τότε η αύξηση φτάνει  σχεδόν στο 65% στο κόστος της πρώτης ύλης που σίγουρα θα περάσει στην κατανάλωση.  Έχουν άδικο οι φοιτητές τώρα να αναρωτιούνται πως θα βγει η εξεταστική; Πώς θα καλοπιάσουν τα ξενύχτια;

Σχετικά Άρθρα