Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κάτοικοι και παραγωγή στον Τόπειρο είναι στο έλεος της αντιλαϊκής πολιτικής

Τόπειρος

Aντιπροσωπεία της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ, μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή, περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές της Ξάνθης μετά την τελευταία θεομηνία. Συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Μύκης και Τοπείρου της ΠΕ Ξάνθης. Μίλησαν με τους κατοίκους σε πληγέντες οικισμούς, που μετά από πολλά χρόνια πείρα, αναγνωρίζουν ότι για τις καταστροφές που έγιναν δεν φταίει μόνο ο κακός καιρός, αλλά η συνειδητή απουσία έργων. Ζήτησαν να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών και σχεδιασμό των αναγκαίων έργων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Ο Σάκης Βαρδαλής μιλώντας σε φορείς και κατοίκους σημείωσε ότι:

“Το ΚΚΕ θα αναδείξει με κάθε τρόπο, μέσα κι έξω από τη βουλή, και θα διεκδικήσει άμεσα λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις, στις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης. Θα σταθεί δίπλα στο λαό, στον αγώνα του, για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση για το 100% της ζημιάς που έχει προκληθεί σε καλλιέργειες, αγροτοκκτηνοτροφικές υποδομές, σε ζωικό κεφάλαιο, σε σπίτια και επιχειρήσεις, στην οδοποιία, κ.α.. Στον αγώνα του λαού για τη διεκδίκηση υλοποίησης μιας σειράς αντιπλημμυρικών έργων που είναι αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, την ενίσχυση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα, κλπ).

Και σ αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο τρόπος οργάνωσης της οικονομίας με στόχο την υπηρέτηση του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η βασική αιτία για τα βάσανα του λαού μας. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος, χρόνια τώρα να μην είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή, τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία θα απέτρεπαν ή θα περιόριζαν τις συνέπειες; Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι αυτά τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ; Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς, να φτιάχνονται μεγάλα έργα όπως η Εγνατία Οδός και ταυτόχρονα να μην συνοδεύονται από τα αναγκαία περιβαλλοντικά αντιπλημμυρικά έργα;

Η λύση των άμεσων προβλημάτων μπορεί να έρθει μόνο από τον αγώνα του λαού αλλά κυρίως από τον σωστό του προσανατολισμό, ενάντια στην αιτία που δημιουργεί και οξύνει και αυτά τα προβλήματα. Η πάλη για την λύση των άμεσων προβλημάτων πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.”

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα