slider Έβρος Τελευταία Νέα

Κάπου διάβασα ότι ο Έβρος είναι «στεγανός». Δεν περνάει τίποτε!

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν στις 21-12-2019 το μεσημέρι, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 36χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή του Ισαακίου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος  Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 30χρονο διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Αμφιτρίτης Έβρου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 18χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος της διασταύρωσης Μαΐστρου, το όχημα προσέκρουσε σε ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, συνέχισε την πορεία του και λίγο πιο κάτω τελικά ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Φερών Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα