slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης: Προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο 18 με 22 Ιουλίου 2019 (Όλες οι πληροφορίες)

Ο ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης διοργανώνει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο  18 με 22 Ιουλίου 2019 

Τιμή κατ άτομο 260 ευρώ 

Τηλέφωνο για πληροφορίες κρατήσεις 2541022095,  6944125845 & 6977671860

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες και το πρόγραμμα:

Πάτμος Στο νησί της Αποκάλυψης 18-22/07/19

1η- Hμέρα: Συγκέντρωση στις 01:00 το ξημέρωμα από Ξάνθη και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτμο στις 14:00μ.μ. Άφιξη στην Πάτμο στις 22:55μ.μ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στους Λειψούς για να επισκεφθούμε την περίφημη Παναγιά του Χάρου όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που απεικονίζει την Παναγία να κράτα τον Ιησού Εσταυρωμένο. Μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση, μέσω Γροίκου, για την γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Από εκεί θα ξεναγηθούμε στο καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Επίσης άξια επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4-5 η Ημέρα: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δυο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.Χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια και για φαγητό. Αργά το βράδυ, επιβίβαση στο λεωφορείο για να πάμε στο λιμάνι για την επιστροφή. Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο λεωφορείο. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τιμή κατ’ άτομο : Στο κατάστρωμα 260€

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας .
  • 3 διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Πάτμο με πρωινό
  • Περιηγήσεις – σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας .
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α της εκδρομής .
  • Καράβι από Πειραιά –Πάτμο-Πειραιά Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:
  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.
  • Τα εισιτήρια του πλοίου για Λειψούς Η πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών στα γειτονικά νησιά κρίνεται από τις καιρικές συνθήκες και την ύπαρξη δρομολογίων των φέρρυ.

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί από τον υπεύθυνο συνοδό του γραφείου τηλ. επικοινωνίας 6944125845 & 6977671860

 

 

Σχετικά Άρθρα