slider Τελευταία Νέα

Θράκη: Βράβευση από τον Αρχηγό ΓΕΣ για την συσκευή εξ’ αποστάσεως αφόπλισης και εξουδετέρωσης ναρκών

Οι Ευστράτιος Κίρκογλου και Ίων – Ιωάννης Αντωνάκης έφτιαξαν συσκευή εξ αποστάσεως αφόπλισης και εξουδετέρωσης ναρκών

Βραβεύτηκαν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΜΧ) Ευστράτιος Κίρκογλου και ο Ίων – Ιωάννης Αντωνάκης, πρώην οπλίτης θητείας του ΤΕΝΞ, οι οποίοι με πρωτοβουλία τους κατασκεύασαν συσκευή εξ αποστάσεως αφόπλισης και εξουδετέρωσης ναρκών ξηράς καθώς και άλλες διατάξεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας.

Ο Αρχηγός επισήμανε το όφελος των συσκευών οι οποίες συνεισφέρουν στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, με ελάχιστο κόστος.

H βράβευση έγινε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης για την βράβευση Προσωπικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, που ως γνωστόν διετέλεσε και Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, επισήμανε το όφελος των συσκευών οι οποίες συνεισφέρουν στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, με ελάχιστο κόστος.

Σίγουρα αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας Στράτο Κίρκογλου, που μας έκανε περήφανους με αυτή του την διάκριση και βράβευση.

Σχετικά Άρθρα