Κόμματα Τελευταία Νέα

Θεοδωράκης: Ο Παππάς θέλει να δημιουργήσει δικό του καθεστώς στα Media

Βολές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ο κ. πρόεδρος του Ποταμιού από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων μέτρων. Αφού διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό «ως πότε θα ανέχεστε την Πρόεδρο της Βουλής»… επέκρινε και το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών ισχυριζόμενος πως ο κ. Παππάς προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του καθεστώς στα Media. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κ. Βαλαβάνη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπιαστικό για τη Βαλαβάνη που δεν είπε “συγγνώμη” στον ελληνικό λαό».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, στην επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στον συνταγματολόγο πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για βουλευτές που αναγκάζονται να νομοθετούν. «Πρέπει να δώσετε μία απάντηση» πρόσθεσε και χαρακτήρισε «προσβλητική τη συμπεριφορά της». «Πρέπει να περιοριστεί στα βουλευτικά της καθήκοντα» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από την κυβέρνηση «να πάψουν να βαφτίζουν την τεμπελιά και την ανικανότητα αντιμνημονιακό αγώνα».«Πολλοί βουλευτές αρέσκονται στην κοινοβουλευτική κενολογία, ισχυρίζονται πόσο τους στεναχωρούν τα μέτρα και δεν τα θέλουν. Αν κάτι πρέπει να τους στεναχωρεί είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης που έφεραν τη χώρα σε χειρότερη θέση από ότι την άφησαν οι προηγούμενοι. Πρέπει λοιπόν να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να βαφτίζουν την ανεμελιά αγώνα. Σας άκουσα κύριοι της κυβέρνησης και κύριε Τσίπρα και νόμιζα δεν θα το ξανακάνετε το λάθος, αλλά δυστυχώς ισχυριστήκαμε ξανά ότι αυτό το πρόγραμμα δεν το πιστεύετε. Δηλαδή λέτε σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν ότι δεν πρέπει να το κάνουν; Άλλο είναι να λέμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε πράγματα να κάνουμε βελτιώσεις κι άλλο ότι δεν το πιστεύουμε. Εμείς μελετάμε εργαζόμαστε και προτείνουμε πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν, αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός, να προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι. Κάντε κι εσείς λοιπόν το ίδιο, το μνημόνιό σας θέλει πολύ δουλειά θέλει προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης σχέδιο και αποφασισμένους ανθρώπους. Όλοι θέλουν να σκίσουν ένα μνημόνιο αλλά είμαστε στο σημείο που πρέπει να το εφαρμόσετε».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να αλλάξουν στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στα οποία το κόμμα του εργάζεται και κάνει προτάσεις. «Το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολύ δουλειά, θέλει θέληση και σχέδιο» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι την χώρα δεν θα τη σώσουν τα μνημόνια αλλά οι μεγάλες αλλαγές.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον κύριο Παππά και στο νόμο για τα κανάλια αλλά και στην αναστολή λειτουργίας 9 γραφείων τύπου στο εξωτερικό. Όπως σημείωσε όλα αυτά γίνονται όχι «για περικοπές αλλά για τις δικές σας τοποθετήσεις». «Αυτοί που φεύγουν από όλα τα γραφεία είναι όλοι τους ανεπαρκείς; Πότε κρίθηκαν κι από ποιον; Κι αυτοί που έρχονται δεν είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης ενώ συμπλήρωσε πως ο νόμος για τα κανάλια αναφέρει πως «η κυβέρνηση θα αποφασίσει σε ποια θα δοθεί η άδεια». «Το θέμα δεν είναι να περιορίσουμε την διαπλοκή των άλλων αντικαθιστώντας την με δικά μας συμφέροντα άλλα να δώσουμε μια μάχη με τους πονηρούς που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν είτε την πληροφόρηση είτε τα δημόσια έργα, είτε την οικονομία. Αλλά φοβάμαι ότι πάτε να στήσετε ένα δικό σας καθεστώς και στα Media» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην κυρία Βαλαβάνη λέγοντα χαρακτηριστικά «Είναι αδιανόητο κάποιος βουλευτής να έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Είναι ντροπιαστικό για τη Βαλαβάνη που δεν είπε συγγνώμη».

Τέλος ο κ. Θεοδωράκης διαβεβαίωσε πως με την συμβολή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί παρά την αντίρρηση πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούω μερικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να ψιθυρίζουν διαρκώς πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Οι κερκόπορτες δεν θα ανοίξουν η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει και να παλέψει μέσα στην Ευρώπη με ένα ποτάμι ορμητικό με νέες δυνάμεις και πρόσωπα» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά Άρθρα