Γενική

Θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις για όλα

Πολίτες για την Αλλαγή VS Δημάρχου Ξάνθης για ΕΤΕΝΕΞ

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αντίδραση του Δήμαρχου Ξάνθης στο θέμα της ΕΤΕΝΕΞ και των εξελίξεων που τη βαρύνουν με ευθύνη πρωτοκλασσάτων στελεχών της παράταξής του η δημοτική παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή σημειώνοντας: «Αλλά αυτό είναι το έλασσον…»
Ακολούθως εξηγεί την θέση και την στάση της στο κρίσιμο ζήτημα: «Το μείζον είναι ότι για άλλη μια φορά, ο κ. Στυλιανίδης αρνήθηκε να συμπεριφερθεί ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ξάνθης, αρνήθηκε να ενεργήσει θεσμικά και να διατάξει ο ίδιος ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας για τα «γκρίζα» τεκταινόμενα στα ενδότερα μιας Δημοτικής Επιχείρησης της οποίας η λειτουργία βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτικών οργάνων και της εισαγγελικής Αρχής.
Το μείζον είναι ότι για άλλη μια φορά τη «γραμμή» του αυτή υπέβαλε και στους Συμβούλους της συμπολίτευσης, αναγκάζοντάς τους να πουν «όχι» στην ενημέρωση του Σώματος κι αναλυτική συζήτηση για την ΕΤΕΝΕΞ- καθιστώντας τους μ αυτόν τον τρόπο συνυπεύθυνους της απόκρυψης των τεκταινομένων, που με τόση αγωνία επιδιώκει.
Το μείζον είναι ότι για άλλη μια φορά, με προκλητικό πλέον τρόπο, ο κ. Στυλιανίδης επέλεξε να χειριστεί μια δημόσια υπόθεση ωσάν να επρόκειτο για ιδιωτική μόνο και μόνο για να προστατέψει την παράταξή του- όπως ο ίδιος διανοήθηκε να δηλώσει ενώπιον του Σώματος των Δημοτικών Συμβούλων: «δεν είμαι διατεθειμένος να συρθώ πίσω από αυτά που έχετε στο μυαλό σας λοιδορώντας την παράταξή μου» (!!)»
Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» η αντιπολίτευση επισημαίνει: «Μα τις υποθέσεις του Δήμου, κύριε Στυλιανίδη, δεν έχετε δικαίωμα να τις χειρίζεστε σαν ενδοπαραταξιακές για να αποκρύπτετε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό, όσα δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς σας! Πόσω δε μάλλον όταν αυτές οι υποθέσεις ελέγχονται για τη νομιμότητά τους! Η παράταξή σας, λοιπόν, δε λοιδορείται από εμάς αλλά από τις αντιθεσμικές συμπεριφορές στελεχών της τις οποίες ΕΣΕΙΣ δεν μπορείτε ΠΛΕΟΝ να προστατέψετε από τη δημοσιοποίηση.
Είστε υπόλογος κ. Στυλιανίδη. Και είστε υπόλογος γιατί αποκαλυφθήκατε πως λειτουργείτε όχι ως Δήμαρχος των Ξανθιωτών αλλά ως αρχηγός επαγγελματιών αιρετών των οποίων τη δράση, ακόμα κι όταν αυτή αντιβαίνει στο κοινό συμφέρον, δε διστάζετε να καλύψετε κάθε φορά, όπως το έχετε επανηλλειμμένως πράξει μέχρι τώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της διατήρησής σας στην εξουσία. Σας ενδιαφέρει η «παράταξη» και όχι ο Δήμος…»
Και καταλήγει στην ανακοίνωση της: «Αυτή τη φορά όμως θα αναγκαστείτε να περιγράψετε ως έχετε υποχρέωση θεσμική, το τι συμβαίνει στις «αμαρτωλές» επιχειρήσεις που ενώ είναι Δημοτικές, τις χρησιμοποιείτε για να «αλωνίζουν» χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν οι επαγγελματίες συνεργάτες σας στη Δημοτική Αρχή».

Σχετικά Άρθρα