Κοινωνία Τελευταία Νέα

Θανάσης Πάσχου: «24ωρη λειτουργία Ασθενοφόρων που ανήκουν στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ξάνθης»

Σύμφωνα με ενημερώνουμε που έχουμε από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης με πρωτοβουλία του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Θρ. Βεντούρη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο μας και σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η λειτουργία, πιλοτικά από 1 ης Αυγούστου 2014, των Ασθενοφόρων σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε να καλυφθούν αντίστοιχα όλες οι περιοχές των Κέντρων Υγείας του Νομού μας, όπου τα εκεί τοποθετημένα Ασθενοφόρα θα ενεργούν σε 24ωρη βάση με σκοπό να αντιμετωπίζουν  στο συντομότερο χρόνο αντίδρασης κάθε επείγον περιστατικό που χρήζει ιατρικής φροντίδας και μεταφοράς του στο Νοσοκομείο.

Για την οργάνωση της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, αποσπάστηκε Προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο και έγιναν επίσης οι αναγκαίες εσωτερικές μετακινήσεις που το προσωπικό  αποδέχθηκε με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

Τυχόν δαπάνες που θα προκύψουν  από την 24ωρη λειτουργία των Ασθενοφόρων (νυχτερινά, αργίες) θα καλυφθούν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Νοσοκομείου με κατάλληλο προγραμματισμό και πρόβλεψη που ήδη έλαβε χώρα. Μετά τα ανωτέρω εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αντίστοιχα διευκόλυνση και ανακούφιση στο ΕΚΑΒ καθόσον

α) θα εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές του Νομού με Ασθενοφόρα που ανήκουν  στα Κέντρα Υγείας, σε 24ωρη βάση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει σημαντική πληθυσμιακή αύξηση λόγω τουρισμού και μεγάλης διελεύσεως πολιτών από τις  γειτονικές χώρες Βόρεια και Ανατολικά και

β) θα γίνεται αμεσότερη και ταχύτερη πρόσβαση Ασθενοφόρων για επείγοντα περιστατικά, κυρίως στον ορεινό όγκο του Νομού και θα εξοικονομηθεί  ωφέλιμος χρόνος πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα