Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Θανάσης Ξυνίδης: «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥ;». Βολές κατά του Δημάρχου

Διάβασα σε τοπική εφημερίδα της πόλης σήμερα δήλωση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου να επισείει το κίνδυνο «φέρνουν αλλόθρησκους μετανάστες δίπλα στα σπίτια μας». Περίμενα να δω σήμερα μία διάψευσή του, μήπως δεν έκανε τέτοια δήλωση, ή μήπως παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του, ή έστω μία διόρθωση μιας φράσης που δεν την εννοούσε.

Εφόσον λοιπόν δεν το έκανε μέχρι τώρα δικαιούμαι και εγώ να τοποθετηθώ στο θέμα αυτό. Οποιασδήποτε απλός πολίτης έχει δικαίωμα να έχει τις ιδεοληψίες του, τις φοβίες του, τις στρεβλές ιδέες του. Κρίνεται γι’αυτές, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.

Όμως ο Δήμαρχος της πόλης, ακόμη και αν αυτή ήταν ομόθρησκη στο σύνολό της, πολύ περισσότερο τώρα που είναι πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, οφείλει τις ιδέες του αυτές να τις εξαφανίσει από προσώπου γης μέχρι να ξαναιδιωτεύσει.

Γιατί απλά Δήμαρχος που μετρά την ανάγκη συνδρομής στους αδύναμους με το κριτήριο του ομόθρησκου ή του αλλόθρησκου, κρυφά ή φανερά εφαρμόζει τον ίδιο κανόνα και στη συμπεριφορά του και στις επιλογές του απέναντι στους δημότες του.

Όσα φίλτρα αλλόθρησκου και αν προσπάθησα να βάλω στα μάτια μου, αυτές τις μέρες, όσες φοβίες και αν έβαλα μπροστά μου, οι εικόνες της δυστυχίας και της αθλιότητας των παιδιών των μεταναστών με πονάνε το ίδιο.

Θυμάμαι την αγωνία των δικών μας για επιβίωση όταν εκτοπίσθηκαν από τις εστίες τους, της παλιές φωτογραφίες των πονεμένων οικογενειών που επέζησαν.

Κάθε άλλη θεώρηση του θέματος αυτού, ανεξάρτητα αν άδικα ξέσπασε στις πλάτες της χώρας μας το φαινόμενο αυτό, είναι απλά ρατσισμός και τίποτα άλλο.

Οφείλει ο κ.Δήμαρχος να ζητήσει συγγνώμη από όλους μας ή να μηνύσει την εφημερίδα για διαστρέβλωση των απόψεών του. Ή το ένα, ή το άλλο.

Και οτιδήποτε κάνει να το κάνει έντονα και εκκωφαντικά.

Θανάσης Ξυνίδης, δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Σχετικά Άρθρα