slider Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Η FORD Γραμμή Ξάνθη συμβουλεύει για οδήγηση χωρίς χρήση κινητού. Πρόστιμα 134.000 € επιβλήθηκαν σε 6 μέρες!!!

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα οι Αρχές του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία έκοψαν κλήσεις συνολικής αξίας κάτι λιγότερο από 134.000 ευρώ για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2020, οι οδηγοί στο Κουίνσλαντ αντιμετωπίζουν πλέον πρόστιμα ύψους 1000 αυστραλιανών δολαρίων (614,3 ευρώ περίπου) και ποινή τεσσάρων βαθμών στο point system, αν διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν παράνομα τα τηλέφωνά τους ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι κάποιου οχήματος.

Όπως φαίνεται από  τα πρώτα αποτελέσματα, οι Αυστραλοί δεν πήραν στα σοβαρά τα αυστηρότερα πλαίσια και έτσι σε έξι ημέρες μαζεύτηκαν ένα πολύ καλό χρηματικό ποσό για τον πολειτιακό προϋπολογισμό. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα την περίοδο από 1 Φεβρουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, 218 οδηγοί παραβίασαν το νόμο και τιμωρήθηκαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 218.000 αυστραλιανά δολάρια από τα πρόστιμα. Σε ευρώ κάτι λιγότερο από 134.000.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος σε περίπτωση που ο ίδιος οδηγός εντοπιστεί να παραβαίνει τον ίδιο νόμο για δεύτερη φορά τότε η ποινή, στο σύνολό της διπλασιάζεται! Η μονή διαφορά που ισχύει για αυτούς που οδηγούν δίκυκλα είναι πως δεν τιμωρούνται με τους βαθμούς, ωστόσο το χρηματικό πρόστιμο είναι το ίδιο.

«Οι οδηγοί που δεν μπορούν να αλλάξουν την επικίνδυνη συμπεριφορά τους θα πληρώσουν για αυτό», ήταν το σχόλιο του υπουργού Μεταφορών του Κουίνσλαντ, Μαρκ Μπέιλι.

Την ίδια ώρα η FORD Γραμμή Ξάνθη συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται το κινητό την ώρα της οδήγησης όχι για να μην σας επιβάλουν πρόστιμο αλλά για να μην θέσετε σε κίνδυνο τον ευατό σας τους συνεπιβάτες σας αλλά και τους άλλου οδηγούς.

Μοναδική προσφορά Ford fiesta Diesel με 2 χρόνια γραπτή εγγύηση. ΜΟΝΟ στην ΓΡΑΜΜΗ ΞΑΝΘΗ!

Σχετικά Άρθρα