Κόμματα Τελευταία Νέα

Η τρομοκρατία δε θα περάσει το δικαίωμα στην πολιτική παρέμβαση είναι αδιαπραγμάτευτο

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την επί 2 συνεχόμενες μέρες αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής πολιτικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν στην πόλη της Ξάνθης. Στην πρώτη περίπτωση, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνελήφθη για «παράνομη» αφισοκόλληση, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Τάσου Θεοδωρίδη, που κατέφθασε στον τόπο της σύλληψης με αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Την επόμενη μέρα άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αφισοκόλλησή τους, περικυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων. Παράλληλα η αστυνομία θέλησε να προχωρήσει σε προσαγωγή ατόμων για «φιλική κουβεντούλα» στο Αστυνομικό Τμήμα. Τελικά μετά από πίεση των παρεβρισκομένων δε δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι όσο οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα εντείνουν την επίθεση τους απέναντι στο λαό και την εργατική τάξη, τόσο θα εντείνουν και την προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου τολμά να αντιδρά και να αντιστέκεται. Θα απαγορεύουν τη διαδήλωση, την απεργία, την αφίσα, την προκήρυξη, κάθε μέσο έκφρασης και πάλης του λαού. Θα προωθούν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, θα στρέφουν σε όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τέτοιες ενέργειες, ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά.

Το δικαίωμα στην πολιτική παρέμβαση είναι αδιαπραγμάτευτο, και δε θα πάμε ούτε βήμα πίσω από αυτό. Θα πάμε κόντρα σε κάθε προσπάθεια φίμωσης του λόγου και της δράσης μας. Είτε γίνεται με άμεσο και ωμό τρόπο από την κυβερνητική εξουσία και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, είτε γίνεται μέσω της δημοτικής αρχής με πρόσχημα «την ρύπανση περιβάλλοντος».

Εμείς δεν έχουμε τα δελτία ειδήσεων των 8 για να πούμε τις απόψεις μας. Δεν έχουμε ούτε χορηγούς, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις για να στηριχτούμε, και αυτό είναι συνειδητή πολιτική επιλογή. Στηριζόμαστε μόνο στις σχέσεις και τους δεσμούς αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης που χτίζουμε καθημερινά με κάθε έναν που αντιλαμβάνεται πως αυτή η πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

ΥΓ. Όσο για «την αριστερά της καθαρής πόλης» επισημαίνουμε ότι η φράση “Εμείς λέμε ότι ο Δήμος πρέπει …. να απαλλάξει την πόλη από τους γνωστούς κατά συρροή ρυπαίνοντες και πρέπει να κρατήσει ενιαία στάση απέναντι σε όσους παρανομούν”, στις μέρες μας ισοδυναμεί με την ποινικοποίηση της πολιτικής αφισοκόλλησης, την κατάργηση της συλλογικής και πολιτικής έκφρασης (όπως άλλωστε δείχνουν και τα γεγονότα).

Σχετικά Άρθρα