Κόμματα Τελευταία Νέα

Η πιο περίεργη ερώτηση του Τέρενς Κουίκ που εμπλέκει Σκόπια και Βουλγαρία με την Ελληνική ΑΟΖ

terens koyik

Ένα απίστευτο θέμα διερευνά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αν τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα αποκτήσουν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ, σε καιρούς που συγκυβερνούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο της Ερώτησης στηρίζεται σε άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη.

«Ακόμα και από τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, πόσω μάλλον από την θέση του Βουλευτή, είμαι υποχρεωμένος να διερευνήσω την πιστότητα των πληροφοριών και θέσεων που καταχωρεί στο συγκεκριμένο άρθρο του ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης», δήλωσε με την κατάθεση της Ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι ο ειδικός για αποφανθώ επί της ουσίας του άρθρου. Αλλά αναμφισβήτητα τα όσα αναφέρονται εκπέμπουν μία έντονη ανησυχία. Θα μου ήταν αδύνατο να το αντιπαρέλθω. Γι αυτό και το κατέθεσα στα αρμόδια Υπουργεία, αναζητώντας απαντήσεις».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΥΠΕΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το εξής άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη:

«Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ»

Tου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).

Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπους (…) διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς από εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη.

Σας υπενθυμίζω ότι η διαπλάτυνση του Αξιού είναι ιδέα του καθεστώτος Σαμαρά και αφορά μια ιδέα του ΥΠΕΚΑ, με την οποία ήδη συμφώνησε η Βουλγαρία. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί η συγκέντρωση και παραγωγή LNG σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου έχει σχεδιασθεί να γίνει σε πλατφόρμα στο Βόρειο Αιγαίο. Πλοία LNG Ελλήνων εφοπλιστών θα μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς Βορρά μέσω του Αξιού, που θα διαπλατυνθεί. Τα υπόλοιπα σας τα εξήγησα προηγουμένως.

Σημειώστε, ότι η Παραγουάη έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος όπως η FYROM. «Παραγουάη» στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει «ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα».

(…)

Υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Ποιοί είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…»

Και σας ερωτώ κ.κ. Υπουργοί:

Πόσο τεκμηριωμένες είναι οι πολύ σοβαρές θέσεις που διατυπώνει ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης στο συγκεκριμένο άρθρο του;

Αποδέχεστε ναι ή όχι τις σοβαρές καταγγελίες του και πώς τεκμηριώνετε ΕΣΕΙΣ την όποια θέση παίρνετε στο ναι ή το όχι;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς- Νικόλαος Κουίκ

Σχετικά Άρθρα