slider Τελευταία Νέα

Η περιφερειακή επιτροπή Νεολαίας Ποντίων Α.Μ.Θ. μάζεψε τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της “το Καλαθόπον” από την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία υπάγεται στην  Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος η οποία έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, παρέχοντας είδη αγαθών πρώτης ανάγκης σε όλη την περιφέρεια, κυρίως τις εορταστικές περιόδους. Φέτος, εν όψει των εκατό χρόνων, που συμπληρώνονται από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι αφιερωμένη στα θύματα αυτής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λοιπόν, τα μέλη της Επιτροπής βαθιά ευαισθητοποιημένα, απευθύνθηκαν στα σωματεία- μέλη της περιφέρειας και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και άμεσης κατανάλωσης. Όλα όσα συγκέντρωσαν τα προσέφεραν απλόχερα στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές άπορες οικογένειας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΝ το πρωί του Σαββάτου συνάντησαν, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, καθώς και τους Πατέρες του Καθεδρικού, για να τους παραδώσουν τα τρόφιμα.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού τους καλωσόρισε, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τόνισε το πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά τους , σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την κοινωνία , ειδικά όταν αυτή προέρχεται από νέους ανθρώπους. Με υπερηφάνεια δήλωσε, ότι με τέτοια σκεπτόμενη και δραστήρια νεολαία, διατηρείται άσβεστη η ελπίδα, για να ανατέλλει ένα λαμπρό μέλλον. Κλείνοντας ευχήθηκε να μην βιώσει κανένας άνθρωπος τα αποτρόπαια εγκλήματα, που υπέστησαν οι πρόγονοι μας.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, μεταξύ των οποίων η υποσχέση πως η ΠΕΝ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να χαρίζει χαμόγελα ευτυχίας εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας ευχαριστεί από καρδιάς τα σωματεία- μέλη της περιφέρεια, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής. Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Συντονιστής Χατζημιχαηλίδης Κων/νος

Η Γενική Γραμματέας Αδαμίδου Αναστασία

 

Σχετικά Άρθρα