Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ξεκινάει πρώτη στην Ελλάδα την καταπολέμηση των κουνουπιών

katapolemhsh koynoypion

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου, οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια ενόψει της θερινής περιόδου στην περιοχή του Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη. Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν στις παραλίμνιες περιοχές Ροδόπης και Καβάλας, ενώ σε λίγες ημέρες η Περιφέρεια ΑΜ-Θ περιμένει την έγκριση και για αεροψεκασμούς, που έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα, το πρόβλημα των κουνουπιών δε σταμάτησε να απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και την περίοδο του χειμώνα έγιναν δράσεις σε περιοχές διαχείμασης κουνουπιών, όπως οι σταβλικές εγκαταστάσεις, τόσο με ψεκασμούς, όσο και με τοποθέτηση παγίδων.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκινάει την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα τόσο νωρίς χρονικά, εξαιτίας του περιθώριου που δίνει υπογεγραμμένη από πέρυσι σύμβαση, με σκοπό να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί πως οι ψεκασμοί αφορούν στις προνύμφες, τις οποίες καταπολεμούν με τη νέα μέθοδο.

 

Σχετικά Άρθρα