slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Η παρουσία του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ στις εκδηλώσεις «Kavala Ethnic Festival Cosmopolis» και «Πλάι στο Κύμα» (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μία χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας -Ισμαρίδας (Φ.Δ) συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Kavala Ethnic Festival Cosmopolis» και «Πλάι στο Κύμα», στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το μεγαλύτερο υγροτοπικό πάρκο της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από τις 20 έως και τις 23 Ιουλίου το προσωπικό του Φ.Δ έδωσε το παρόν στο «Kavala Ethnic Festival Cosmopolis» στην παλιά πόλη της Καβάλας και από τις 28 έως 30 Ιουλίου στο φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» στην Κεραμωτή.

Με μεγάλο ενθουσιασμό ενημερώθηκαν περἰπου 300 επισκέπτες μέσω της διανομής ποικίλου έντυπου υλικού ενημέρωσης σχετικά με τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης και τη σπανιότητα των ειδών χλωρίδας και πανίδας της προστατευόμενης περιοχής. Παράλληλα, έγινε η προβολή ενός 20΄ βίντεο με μοναδικά πλάνα από το Εθνικό Πάρκο και τα σπάνια είδη ζώων που φιλοξενεί.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά των μικρών μας εθελοντών, του Ερμή Γεώργιου Τσόκογλου και του Γεώργιου Γεωργαντζόγλου, που με μεγάλη προθυμία πληροφόρησαν για την αξία του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τους κατασκηνωτές του camping Κεραμωτής, όπου διοργανώθηκε το «Πλάι στο Κύμα».

Για ακόμα μία χρονιά το ενδιαφέρον του κοινού για τις προστατευόμενες περιοχές ήταν υψηλό και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια η συμμετοχή του κόσμου σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος να είναι αυξημένη, αποτελώντας κίνητρο για την ανάδειξή του ΕΠΑΜΑΘ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχετικά Άρθρα