Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί την «Διάσχιση των Θρακικών Μετεώρων».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 078

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί την διάσχιση των Θρακικών Μετεώρων που βρίσκονται λίγο πιο πάνω από τον Ίασμο. Πρόκειται για μια διαδρομή ημικυκλική μήκους 14 χιλιομέτρων με υψομετρική ανάβαση 730 μέτρων η οποία ξεκινάει από την γέφυρα του Τρίκορφου και τελειώνει στο καταφύγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ιάσμου στον οικισμό του Πολύαρνου, συνολικής διάρκειας 6 περίπου ωρών.

Το ραντεβού μας έχει οριστεί για τις 07.00 το πρωί στο παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μετά την γέφυρα του Σαμακώβ εκεί όπου σήμερα έχουν τα γραφεία τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας. Από κει αναχωρούμε για τον Ίασμο όπου θα μας περιμένουν αγροτικά αυτοκίνητα για να μας μεταφέρουν στην γέφυρα του Τρίκορφου. Πρόκειται για μια διαδρομή 45 περίπου λεπτών στα οποία θα βρισκόμαστε στις καρότσες των οχημάτων. Από την γέφυρα του Τρίκορφου θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας με ντόπιο οδηγό ο οποίος γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του και συνεργάζεται με την WWF για την προστασία του Ασπροπάρη. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας διαβεβαίωσε ότι τα πουλιά έχουν φύγει από την περιοχή και έτσι δε θα τα δημιουργήσουμε κάποιο είδος ανησυχίας με την εκεί παρουσία μας. Η διαδρομή καταλήγει στο καταφύγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ιάσμου στον οικισμό του Πολύαρνου όπου θα μας περιμένουν ξανά τα αγροτικά οχήματα για να μας μεταφέρουν πίσω στον Ίασμο (άλλα 45 λεπτά στην καρότσα).

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα προηγούμενα, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

– Από ρουχισμό καλό θα ήταν να έχετε χοντρά μπουφάν μαζί σας, γιατί πάνω στις καρότσες το πρωί κατά τη μεταφορά μας θα έχει αρκετό κρύο.

– Στα σακίδιά σας οπωσδήποτε αρκετό νερό, αδιάβροχο και φρούτα, ξηρούς καρπούς, ή μαύρη σοκολάτα για την περίπτωση υπογλυκαιμίας.

– Παπούτσια, οπωσδήποτε μποτάκια με χοντρές κάλτσες διότι μη ξεχνάμε ότι η θερμοκρασία του σώματος εξαρτάται από το αν είναι ζεστά τα πόδια ή όχι.

– Ο καιρός δείχνει ότι θα είναι καλός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία

– Τέλος, λόγω της χρήσης αγροτικών οχημάτων για να μας μεταφέρουν από και προς τον Ίασμο υπάρχει η συμμετοχή των 10€ για κάθε άτομο και περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώστε συμμετοχή στον αρχηγό της ανάβασης Γεωργιάδη Βασίλειο στο τηλέφωνο 6948363078 και κυρίως να δηλώσουν, αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο για την μεταφορά τους στον Ίασμο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 11-10-2014 για να κλείσουμε οριστικά και τα αγροτικά οχήματα που θα χρειαστούμε για την μεταφορά μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 10€ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

– Εδώ να αναφέρουμε ότι καλό θα ήταν να συμμετέχουν άτομα με κάποια καλή φυσική κατάσταση. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη αλλά μεγάλη (6 ώρες) κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να πηγαίνει με έναν συγκεκριμένο ρυθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επόμενη διάσχιση μας, μη ξεχνάτε το εβδομαδιαίο ραντεβού μας, της Τετάρτης (στις 08-10-2014) στο καφέ “Αέρας” Δαγκλή 32. Σας περιμένουμε μετά τις 19.30 για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία ίσως να έχετε.

Σχετικά Άρθρα