slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη ενωμένη και υπερήφανη, δίνει το πραγματικό νόημα της Ελευθερίας (22 φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις)

100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης και ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει ως το τέλος του έτους να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

Στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, στις ημέρες της επετείου των 100ών Ελευθερίων, είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε με όλους τους πολίτες της Ξάνθης, που ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους, εκδηλώσεις, που με κάθε επισημότητα οργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης, αντάξιες της σπουδαιότητας του μεγάλου γεγονότος.

Πρωτόγνωρα συναισθήματα υπερηφάνειας, ψυχικής ανάτασης, θαυμασμού, υψηλών ιδανικών  και συμβολισμού, ζήσαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.

Η εικόνα της καρτερικότητας των συμπολιτών μας μέσα στη βροχή, που υπέμειναν για να τιμήσουν  στο πρόσωπο των ευζώνων και των στρατιωτών μας αυτούς που πριν από 100 χρόνια απελευθέρωσαν αυτό τον τόπο, θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας.

Η αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθηγητής  Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι Βουλευτές της Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κ. Μπαράν Μπουρχάν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Χρίστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Γεώργιος Καμπάς και τόσοι άλλοι,  έδωσαν με την παρουσία τους λαμπρότητα στη μεγάλη γιορτή της πόλης και όλοι οι Ξανθιώτες υποδέχτηκαν θερμά,  τη θεσμική τους εκπροσώπηση που ήταν στο υψηλότερο δυνατό,  για τη χώρα, επίπεδο.

Στην συλλογική αυτή προσπάθεια συμμετείχαν ισότιμα και ισάξια η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Πανελεήμων, η Περιφέρεια ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης,  το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Δ΄ Σώμα Στρατού,  όλες οι συλλογικές δομές της περιοχής και πλήθος πολιτών,  τους οποίους έναν,  έναν,  ξεχωριστά και όλους μαζί, τους ευχαριστούμε από τα βάθη της  καρδιά μας.

Συγχαίρουμε επίσης, το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την Προεδρική Φρουρά, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με όλο το προσωπικό της, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ξάνθης, το σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη», όλους τους Συλλόγους της Ξάνθης, την Οργανωτική Επιτροπή,  όλα τα τοπικά και περιφερειακά  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για το σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η ενωμένη κοινωνία, είναι αυτή που φέρνει πρόοδο και ευημερία και δίνει πραγματικό νόημα στην Ελευθερία.

Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει να στοχεύει ψηλά,  προγραμματίζοντας δράσεις και ενέργειες που οι πολίτες του ονειρεύονται, επιδιώκουν και τελικά υπαγορεύουν,  δράσεις με σημαντικό θετικό αποτύπωμα για το  μέλλον της Ξάνθης, για την επόμενη εκατονταετία……

Σχετικά Άρθρα