slider Τελευταία Νέα

Η Ξάνθης γιορτάζει τον πολιούχο της | Δείτε φωτογραφίες και live video από την κεντρική πλατεία

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

29 Αυγούστου, η εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου ένδοξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη και η πόλη της Ξάνθης γιορτάζει τον προστάτη και πολιούχο άγιο της.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, με επίκεντρο τον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό στις 7 η ώρα την Τρίτη το βράδυ όπου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός.

Αμέσως μετά στις 8.30 ξεκίνησε η πομπή της ιεράς λιτανείας με τις δύο εικόνες (η μια του Βαπτιστού Ιωάννη του Προδρόμου και η άλλη η Εικόνα της Παναγίας Καλαμούς)  που ξεκίνησε από την παλαιά Μητρόπολη Ξάνθης μέχρι την κεντρική πλατεία παρουσία της μπάντας του ΔΣΣ και των ιεροψαλτών όπου εκεί τελέστηκε αρτοκλασία και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής.

Στις παραπάνω ιερές ακολουθίες τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στέφανος και ο ποιμενάρχης μας μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων, το σύνολο σχεδόν του ιερού κλήρου και πλήθος πιστών που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Από την πολιτική ηγεσία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης  ΑΜΘ κ. Χρ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κ. Ζαγναφέρης, ο Δημάρχος Ξάνθης κ. Χαρ. Δημαρχόπουλος, του Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ΣΣ κ. Γ. Καμπάς και αλλοι.

Δείτε το ζωντανό βίντεο της xanthinews:

 

Δείτε φωτογραφίες από την κεντρική πλατεία:

 

 

 

Σχετικά Άρθρα